Alemanya confirma el pitjor escenari: espera recessió el 2023 i una caiguda del PIB del 0,4%

Ho ha anunciat el ministre d'Economia i vicecanceller, Robert Habeck

Per

Bolsamania | 12 oct, 2022

El govern alemany ha confirmat que espera que l'economia entri en recessió el 2023, any durant el qual el Producte Interior Brut (PIB) caurà un 0,4%. Així ho ha detallat el ministre d'Economia i vicecanceller, Robert Habeck, a la presentació aquest dimecres de les projeccions de l'executiu alemany.

La nova predicció suposa revisar a la baixa les estimacions donades a conèixer a la primavera, en què es preveia un creixement del PIB del 2,5% per a l'any que ve. El govern d'Olaf Scholz s'ha vist obligat a retallar les projeccions per les repercussions econòmiques que té sobre l'economia alemanya la invasió russa d'Ucraïna i la interrupció dels subministraments de gas russos, dels quals Alemanya és molt dependent.

Aquests fenòmens han provocat fortes alces en els preus de l'energia, cosa que ha afectat la producció industrial. Cal recordar que la coneguda com a 'locomotora' europea té un teixit industrial molt desenvolupat, amb gran pes al PIB, que ara s'està veient perjudicat en ser incapaç de suportar la pujada de preus per mantenir els nivells de producció i al que es podria restringir l'ús de gas durant els propers mesos, davant l'escassetat que provocarà el tall decretat per Moscou.

Això sense oblidar que l'economia Alemanya haurà de continuar fent front a una inflació elevada encara durant un temps. El govern alemany estima que tancarà aquest any al 8% i el 2023 al 7%, cosa que frenarà el consum. De fet, Habeck ha dit que sense les mesures per estabilitzar el preu del gas que ja s'han adoptat la inflació seria l'any que ve encara més alta.

"Són temps difícils i les projeccions de tardor ho confirmen. Vivim una crisi energètica que cada cop es converteix més en una crisi econòmica i social", ha reconegut Habeck, segons recull Efe.

El ministre també ha remarcat que "el detonant d'aquesta crisi ha estat l'agressió de Putin a Ucraïna", i ara "la resposta només pot ser fermesa". Com ha explicat, “la Unió Europea (UE) i els socis internacionals han respost amb sancions clares i aquesta segueix sent la resposta adequada i indispensable”, ha incidit.

Després d'això, Habeck ha afirmat que un dels propòsits de Putin és desestabilitzar la vida social i econòmica a Alemanya i a Europa, i per això creu que cal fer tot el necessari perquè fracassi en el seu propòsit.

D'altra banda, Habeck ha ressaltat que Alemanya s'allibera de la dependència de les importacions d'energia russa. Però fins que ho aconsegueixi, ha destacat, el país necessita "tota la força financera de l'Estat per conservar la substància de la nostra economia i els nostres llocs de treball". Per això, ha recordat que el Govern ha establert un paraigua de protecció de 200.000 milions d'euros que haurà de funcionar fins al 2024.

Últimas noticias