Afectarà la inversió el límit del 2% a l'actualització del lloguer? El 34% creu que sí

Segueix l'interès per invertir en habitatge i el 88% dels enquestats per Idealista aposta per aquesta via

Per

Bolsamania | 12 abr, 2022

Actualitzat : 12:24

El 34% dels compradors creu que la prohibició del Govern d'actualització màxima al 2% als lloguers afectarà la seva inversió, segons una enquesta realitzada pel portal immobiliari Idealista que assenyala, però, que es manté l'interès per la inversió en habitatge i el 88% dels enquestats segueix apostant per aquesta via.

Segons aquesta mateixa consulta, el 25% creu que aquesta nova mesura del Govern no hauria d'afectar els seus plans d'inversió, mentre que el 41% encara no té clar si podria arribar a afectar-lo.

Tot i així, segueix l'interès per la inversió en habitatge i el 88% dels enquestats aposta per aquesta via, mentre que el 12% ha decidit abandonar el procés davant del canvi de circumstàncies.

Entre els motius que esgrimeixen les persones que mantenen la seva inversió, el 35% especifica que està buscant seguretat de cara a la seva futura jubilació i el 32% ho fa per augmentar els ingressos actuals de la unitat familiar. El 26% dels enquestats busca cobrir-se davant de la inflació i el 23% busca obtenir un segon habitatge "que es pagui sol".

La inversió en habitatge per posar-la al mercat del lloguer és la principal opció (el 58%), seguida de la compra per posar l'habitatge al mercat de vacances (17%) i la compra per reformar-la i posar-la una altra vegada a la venda (8%).

La norma aprovada pel Consell de Ministres preveu que l'actualització de les rendes per lloguer tinguin una revaloració màxima del 2% si es tracta de grans propietaris i permet llibertat de pactes a la resta de propietaris. Tot i així, en cas de no arribar a un acord entre les dues parts, la pujada màxima serà també del 2%, taxa que implica de facto que l'aplicació d'aquesta mesura serà per a tot el parc immobiliari de lloguer.

"El Govern ha tornat a carregar sobre els propietaris particulars el que és responsabilitat de l'Administració i obliga que no es compleixi la clàusula d'actualització dels contractes de lloguer", assenyala el portaveu d'Idealista, Francisco Iñareta, que afegeix que "la mesura suposa una nova garrotada per als arrendadors, que de nou tornen a veure com canvien les regles a meitat del partit i que en molts casos provocarà la retirada dels seus habitatges del mercat davant l'evident inseguretat legal que suposa. ser just l'invers al desitjat”.

Últimas noticias