L'euro no rep suport del BCE i el dòlar cedeix terreny enfront del ien abans de la cimera entre els EUA i la Xina
Praet (BCE) assenyala que no hi ha un rang temporal previst per començar amb les pujades de tipus després que acabin les compres d'actius
- El ‘bitllet verd’ es canvia per sota dels 100,500 iens, mínims d'una setmana
- El dòlar australià cedeix fins a mínims de tres setmanes després del comunicat de política monetària del RBA
- En castellano: El euro no recibe apoyo del BCE y el dólar cede terreno frente al yen antes de la cumbre entre EEUU y China
L'aversió al risc ha dominat l'operativa als mercats financers durant les últimes hores i han donat impuls als valors considerats refugi com el ien, que s'ha disparat a màxims d'una setmana contra el dòlar. La combinació entre la política i unes dades macroeconòmiques mixtes als EUA ha provocat que els operadors s'inclinin per la moneda nipona, mentre la incertesa domina l’‘humor’ dels inversors davant el que es preveu una tensa cimera entre el president dels EUA, Donald Trump, i el seu homòleg xinès, Xi Jinping, que arrenca el 6 d'abril. El ‘bitllet verd’, en canvi, manté el seu bon to contra altres rivals, com l'euro, i, especialment, contra el dòlar australià que cau a mínims de tres setmanes.
La ‘moneda única’ manté l'estret rang de consolidació dels moviments de la setmana passada, quan va caure tres figures des de màxims a mínims i opera al voltant dels 1,06500 dòlars. El risc de caigudes fins als 1,0600 dòlars i fins al suport situat a l'entorn dels 1,0575-1,0580 dòlars es manté intacte, mentre l'encreuament operi per sota dels 1,0680 dòlars. Els analistes seguiran amb atenció la compareixença del president del Banc Central Europeu (BCE), Mario Draghi, per presentar el nou bitllet de 50 euros i esperen que ofereixi alguna pista sobre els rumors que el banc central podria arrencar les pujades de tipus abans que acabi amb el programa de compra d'actius..
Praet: “No hi ha un període de temps definit per a l'inici de les pujades de tipus després que es retirin les compres d'actius"
Analistes de Danske Bank, no obstant això, tenen poques esperances que Draghi ofereixi declaracions significatives i assenyalen que la moneda europea segueix deprimida després que el membre del comitè de l'autoritat monetària europea, Peter Praet indiqués dilluns que “ara mateix no volem que els mercats recullin cap canvi a les nostres comunicacions sobre el tipus de canvi de dipòsit, la qual cosa tindria efectes sobre la nostra posició de política monetària”. Praet també va tirar un gerro d'aigua freda sobre les expectatives que hi hagi moviments en el preu de l'euro abans que l'entitat posi fi a les seves polítiques expansives i va assenyalar que “no hi ha un període de temps definit per a l'inici de les pujades de tipus després que es retirin les compres d'actius".
Al mes d'abril, les adquisicions del BCE s'han reduït de 80.000 milions d'euros fins a 60.000 milions d'euros al mes i Praet també va subratllar que aquest fet “no indica, en cap cas, una reducció gradual dels estímuls”. Segons els analistes de l'entitat Danesa, “no hi ha cap dubte que Praet hagi fet tot el possible perquè els mercats no comencin a descomptar una normalització monetària”, per la qual cosa no creuen que Draghi indiqui el contrari.
L’‘AUSSIE’, AFEBLIT PELS DUBTES DEL RBA SOBRE L'OCUPACIÓ
La decisió del Banc de la Reserva d'Austràlia de mantenir la seva taxa d'efectiu a un mínim rècord d'1,5% durant la seva reunió del mes d'abril no va sorprendre als operadors. Però l’‘aussie’ (dòlar australià) va caure després que el banc central insinués que no tenia massa confiança sobre el mercat laboral domèstic i les condicions de la inflació.
El dòlar australià ha cedit més de 0,3% fins a un mínim de tres setmanes contra el dòlar en els 0,7578 dòlars. Les pèrdues de la moneda australiana han estat constants durant les últimes dues setmanes, després del pic de quatre mesos aconseguit a mitjans març en els 0,7750 dòlars.
La lliura, per la seva banda, acumula pèrdues d'un 0,7% durant la jornada (i més d'un 1% des dels màxims del dilluns), fins a un mínim de cinc dies en els 1,2475 dòlars. La moneda ha notat els efectes de les dades macroeconòmiques que van mostrar que la fabricació britànica perdia impuls el mes passat, l'últim senyal que l'economia podria estar esgotant-se.
Des d'un punt de vista tècnic, l'analista de CMC Markets, Michael Hewson, assenyala que mentre la moneda sembla alguna cosa esgotada i es podrien veure caigudes fins a l'àrea dels 1,2350 dòlars, “mentre el ‘cable’ (lliura/dòlar) es mantingui per sobre d'aquests preus l'impuls alcista de curt termini segueix intacte”.