"Els 20.000 dòlars han esdevingut el nou front de batalla per al bitcoin"

El BTC i l'ETH tornen a les caigudes després de no poder superar resistències

Per

Bolsamania | 11 jul, 2022

La setmana arrenca amb caigudes per al mercat de les criptomonedes, amb el bitcoin de tornada als 20.000 dòlars després de no haver pogut consolidar nivells de preu per sobre dels 22.000 dòlars. Divendres passat, la moneda degana del mercat dels valors digitals va fer un salt per sobre d'aquesta marca, no obstant, no ha aconseguit consolidar el seu avenç, que li obria les portes a estirar el ral·li per sobre de les resistències als 23.000 i 25.000 dòlars. El panorama per a l'ethereum és gairebé igual i torna a caure fins als 1.150 dòlars, amb possibilitat de tornar a posar a prova el nivell de resistència dels 1.000 dòlars.

"El BTC ha caigut per sota dels 20.000 dòlars i els ha recuperat una dotzena de vegades l'última setmana o dues. No obstant, els volums continuen sent força febles, cosa que no és una gran sorpresa tenint en compte l'estancament en aquest preu”, comenta Lark Davis, fundador de The Wealth Mastery. "La meitat del mercat creu que baixarem fins als 10.000. L'altra meitat està esperant que hi hagi algun signe de recuperació abans de comprometre més fons", afegeix.

Un altre senyal que el mercat està en hores baixes es troba en la taxa de potència de minat o taxa de 'hash', que ha caigut a nous mínims, cosa que significa que hi ha menys màquines mantenint la cadena de blocs -minant bitcoins-. Els ingressos de la mineria han rebut un gran cop a causa de la caiguda rècord del mercat. Segons dades de Blockchain.com, els ingressos per mineria de bitcoin han caigut més d'un 79% durant els darrers nou mesos, arribant a un mínim de 15 milions de dòlars el 4 de juliol.

La caiguda dels ingressos ha portat miners com Compass Mining a reduir la seva plantilla en un 15% i a retallar els ingressos dels seus principals executius. D'altres com Marathon Digital, Riot Blockchain i d'altres s'han vist obligades a vendre les seves participacions en el bitcoin a causa de l'augment dels costos de les operacions.

D'altra banda, les dades de l'anàlisi en cadena mostren que hi ha molta acumulació per part de les megabalenes i dels compradors minoristes petits. "Això és encoratjador", diu Davis. "Independentment dels propers moviments, bàsicament totes les mètriques ens diuen que acumular bitcoin en aquest rang és una ganga a llarg termini. Les altcoins, per descomptat, segueixen sent d'alt risc. N'hi ha oportunitats. Però, les altcoins no faran res súper significatiu fins que el bitcoin no ho faci", afirma.

Dit això, "en aquest moment les altcoins estan proporcionant algunes grans oportunitats. Mentre que el bitcoin pot pujar un 2 o 3%, altres criptovalors poden pujar un 20 o 30% en un marc de temps similar", explica el fundador de The Wealth Mastery. No obstant això, la volatilitat és molt més gran. L'ethereum, per exemple, ha intentat i no ha aconseguit trencar la següent zona de resistència significativa al rang de 1.280 1.300 dòlars.

En conclusió, els compradors necessiten empènyer el preu de l'ETH per sobre de 1.280 dòlars per guanyar prou impuls, formar un màxim més alt, i apuntar objectius més alts als 1.700 dòlars.

Últimas noticias