Un IBEX-35 en terra de ningú tanca amb una lleu pujada del 0,17% (8.153 punts)
L'avanç de la pandèmia segueix sent preocupant tant als EUA com a Europa
Actualitzat : 18:42
L'IBEX 35 tanca amb una lleu pujada de l'0,17% (8.153 punts), incapaç de trobar tendència al llarg de la sessió. Les caigudes de Repsol (-1,66%), Enagás (-3,08%) i Telefónica (-1,98%) han pesat més en el selectiu espanyol que les promeses de la Fed de mantenir els seus estímuls monetaris mentre sigui necessari. El selectiu espanyol va caure aquest dimecres de forma moderada, durant la que està sent una setmana de consolidació, a nivells propers als 8.000 - 8.200 punts. Per la seva banda, Wall Street continua en màxims històrics, liderat pel Nasdaq, que avança ja un 41% aquest any.
A nivell empresarial, Bolsamanía publica que els clients de BBVA hauran de vincular-se més amb l'entitat si no volen fer pagar una comissió que arriba fins a 100 euros l'any.
D'altra banda, Acerinox, Applus i Talgo són les 'Midcap' espanyoles més atractives per a JPMorgan.
A més, Sabadell nomenarà nou conseller delegat César González-Bueno, ex d'ING, per substituir Jaume Guardiola, després de la fallida fusió amb BBVA. Al mateix temps, Josep Oliu abandonarà les seves funcions executives a la presidència quan es produeixi la sortida de Guardiola.
Repsol ha reforçat la posició de Luis Cabra com a segon de Josu Jon Imaz, en nomenar-lo director general de Desenvolupament Tecnològic, Recursos i Sostenibilitat a director general de Transició Energètica, Sostenibilitat i Tecnologia, com adjunt a el conseller delegat.
CRIDA DE POWELL
Tot això després del nou crida de Jerome Powell, president de la Fed, perquè el Congrés nord-americà aprovi un nou pla d'estímuls fiscals i econòmics contra la pandèmia.
Republicans i demòcrates estant negociant aquest nou paquet d'ajudes des de fa diversos mesos, però les eleccions presidencials i el resultat posterior han impedit arribar a un acord entre els dos partits.
El problema per Powell és que els estímuls "calen ja", segons va afirmar de manera molt clara aquest dijous després de la reunió de política monetària del banc central, que va garantir les compres mensuals de 120.000 milions de dòlars en deute públic i bons hipotecaris fins que "l'economia progressi de forma substancial". O sigui, fins que calgui.
"Els ajuts fiscals fan falta ja, perquè els propers mesos seran els més durs. Amb l'arribada de la vacuna, esperem que l'economia es recuperi molt fort durant el segon semestre i que la gent torni a la feina", va explicar per deixar patent la necessitat que el Congrés actuï a curt termini. No és per menys, el país va registrar un nou rècord negatiu de 3.700 morts en un sol dia; i les últimes dades (vendes al detall i PMI) indiquen una desacceleració de la recuperació.
AGENDA DEL DIA
A l'agenda del dia, el Banc d'Anglaterra i el Banc Nacional de Suïssa celebren les seves reunions de política monetària. L'organisme suís ha mantingut els tipus a -0,75%, en línia amb el que s'esperava i el britànic els ha mantingut al +0,1% a l'espera del que passi amb el Brexit.
A més, s'ha publicat l'IPC de novembre a la zona euro, que ha mostrat deflació per tercer mes consecutiu; i es publicaran també les dades del mercat laboral nord-americà.
D'altra banda, continuen les negociacions a Brussel·les per intentar arribar a un acord amb el Regne Unit i evitar un Brexit dur.
Per anàlisi tècnica, l'IBEX "es manté cotitzant per sobre dels 8.000 punts, cosa que sembla una consolidació lateral a l'espera de l'aparició d'un senyal de fortalesa", afirma César Nuez, analista de Bolsamanía. Segons aquest expert, el senyal alcista consisteix en la superació de la resistència de 8.322 punts, màxims de principis de desembre.
En altres mercats, el petroli Brent puja un 1,1%, fins als 51,64 dòlars, mentre l'euro s'aprecia un 0,32% i es canvia a 1,2235 dòlars. A més, l'unça d'or puja un 1,2%, fins als 1.882 dòlars. Finalment, la rendibilitat del bo espanyol a 10 anys cotitza al +0,03%, després de marcar mínims històrics negatius al -0,02%.