Tancament baixista per a l'Ibex per sota de 8.600 en una setmana apàtica i de transició

El selectiu i la resta de places europees han estat tota la setmana molt aturats

Per

Bolsamania | 09 abr, 2021

Actualitzat : 21:28

Molta tranquil·litat borsària. Això és el que s'ha vist aquesta setmana. La 'fatiga pandèmica' s'ha instal·lat als índexs i sembla que ja no importa tant el que passi o deixi de passar amb AstraZeneca, després de dies d'anades i tornades sobre l'ús de la seva vacuna que, com a mínim, han deixat desconcertats els ciutadans. Les borses estan en 'mode impàs' a l'espera que comenci la temporada de resultats, a la volta de la cantonada. De moment els comptes empresarials seran el proper catalitzador important. L'efecte de la Covid, com a tal, està desdibuixant cada cop més a les borses.

L'IBEX ha baixat un 0,83%, fins als 8.565,80 punts, després de tancar dijous passat als 8.577 punts, per la qual cosa tot just ha caigut un 0,14% en aquesta setmana de quatre sessions, després dels festius de Setmana Santa.

Wall Street va tancar ahir amb pujades (especialment bé ho va fer el Nasdaq, que va avançar un 1%) i a Àsia s'ha vist un comportament diferent dels índexs. Tant la borsa americana com l'europea (DAX, Stoxx 600) cotitzen als màxims històrics, mentre el selectiu espanyol no es decideix a superar el seu màxim anual.

PIANO, PIANO... CAP ALS 8.740 PUNTS

Els analistes de Bolsamanía segueixen apostant per una reconquesta dels màxims anuals (8.740 punts) més aviat que tard, i una extensió dels guanys fins als 9.000 punts.

Tot just cinc valors han tancat en positiu (Acerinox ha estat el millor), mentre que Solaria, Cie, PharmaMar, Amadeus i BBVA han estat els més baixistes.

Atents també aquest divendres a ACS (-0,5%) després que la constructora hagi confirmat a la CNMV que ha enviat una carta a Atlantia per comprar la xarxa d'autopistes més gran de país, Autostrade per l'Italia (ASPI), per 10.000 milions d'euros. Els analistes consideren una bona jugada el moviment de Florentino Pérez, a falta de conèixer-ne més detalls.

EL GOVERN REDUEIX LES SEVES PREVISIONS

A Espanya, el Govern, tal com s'esperava, ha rebaixat al 6,5% la seva previsió de PIB per a 2021, en endarrerir la recuperació de l'economia espanyola un trimestre. Per 2022, Nadia Calviño ha anticipat un creixement del 7%.

"Es trasllada part del creixement previst per 2021 a 2022 i es retarda la recuperació un trimestre", ha explicat la vicepresidenta segona, tot i que ha confirmat que es manté el patró de 'V' asimètrica, i que "a finals de 2022 es recuperaran els nivells de PIB previs a la pandèmia per mantenir durant els anys posteriors creixements en taxes superiors al 2%".

LES SOL·LICITUDS D'ATUR REDUEIXEN LA PRESSIÓ SOBRE POWELL

El president de la Reserva Federal (Fed), Jerome Powell, va tornar a parlar aquest dijous. Powell es va mostrar ferm en el seu missatge que la prioritat de la Fed és ajudar a la recuperació de l'ocupació als EUA, al mateix temps que va descartar les preocupacions sobre la inflació. El to moderat va propiciar la baixada dels rendiments dels bons.

A més, l'augment inesperat de les sol·licituds setmanals d'atur fins a 744.000 va contribuir a rebaixar la pressió sobre la Fed de cara a endurir la seva política monetària a mesura que millori l'economia. "Qualsevol recuperació probablement serà desigual en termes de dades i, tot i que podria començar a discutir-se alguna forma de reducció (d'estímuls) durant els pròxims mesos, la perspectiva encara sembla llunyana", afirma Michael Hewson, director d'anàlisi de CMC Markets a Londres.

Acaba així una setmana molt tranquil·la a les borses, marcada per aquest festiu de dilluns a Europa i per l'apatia que estan mostrant els índexs davant les notícies relacionades amb la Covid-19. La setmana que ve començaran els resultats empresarials als Estats Units.

ALTRES MERCATS

L'euro es canvia a 1,1886 dòlars. El petroli cotitza pla, als 63,29 dòlars el Brent i els 59,71 dòlars el West Texas.

L'or i la plata cauen, fins als 1.744 dòlars i als 25,18 dòlars, respectivament.

El bitcoin i l'ethereum avancen més d'un 1%, fins als 58.517 dòlars i als 2.096 dòlars, respectivament.

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys se situa a l'1,667% i la del bo espanyol a 10 anys repunta fins al 0,38%.

Últimas noticias