Tancament baixista per a l'IBEX, llastat per Inditex, Endesa, Iberdrola i Santander

Siemens Gamesa s'ha disparat malgrat els mals resultats després de desplomar-se a la setmana passada

Per

Bolsamania | 08 nov, 2021

Actualitzat : 18:58

L'IBEX 35 ha caigut un 0,65%, fins als 9.070,80 punts. Cal recordar que aquest dimarts és festa a Madrid i, encara que la borsa opera amb normalitat demà, aquesta circumstància està afectant el volum de negociació. Un cop passada l'allau de resultats empresarials (encara que es coneixeran xifres durant les properes jornades), els inversors han tornat a centrar l'atenció en les preocupacions recurrents, com són la inflació, la crisi energètica i el ritme al qual aniran els bancs centrals retirant els estímuls.

A Àsia, la sessió ha estat mixta aquesta matinada després que Wall Street tanqués la setmana passada amb alces moderades. Les dades oficials publicades el cap de setmana van mostrar que les exportacions xineses van augmentar un 27,1% a l'octubre en comparació amb l'any anterior. Aquesta xifra supera el creixement del 24,5% previst pels analistes.

Aquest dilluns Wall Street torna a renovar els seus màxims després que el Congrés nord-americà hagi aprovat aquest cap de setmana el nou pla d'infraestructures de Joe Biden, valorat en 550.000 milions de dòlars durant cinc anys.

EL REBOT DE GAMESA NO ÉS SUFICIENT

En l'àmbit empresarial, Siemens Gamesa ha rebotat amb força a la borsa després de publicar els seus resultats de l'any fiscal 2021 divendres passat, amb unes pèrdues de 627 milions d'euros. Cal recordar, a més, que el valor es va desplomar a prop d'un 20% la setmana passada, després de l'avís de resultats del rival danès Vestas.

Tot i això, els seus guanys no han estat suficients per contrarestar les pèrdues de grans valors com Inditex, Endesa, Iberdrola i Santander.

També han estat notícia ACS i OHLA, després d'adjudicar-se un projecte ferroviari als Estats Units de 2.000 milions d'euros. La constructora de Florentino Pérez ha baixat a borsa, però l'empresa controlada pels germans Amodio ha pujat amb molta força al Continu.

A més, Neinor Homes ha rebotat després de confirmar a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) que negocia la compra de Via Célere per crear la promotora espanyola més gran.

NOU CÀLCUL DE LA PLUSVALIA

D'altra banda, aquest dilluns els Estats Units han reobert les fronteres terrestres i aèries als passatgers internacionals vacunats amb la pauta completa contra el Covid-19, posant fi al tancament en vigor des del març del 2020. Així mateix, s'entra a la recta final de la cimera de la COP26, que finalitza aquest divendres.

A Espanya, el Govern ha aprovat un nou decret llei per calcular la plusvàlua municipal en vendre un habitatge, després de la sentència del Tribunal Constitucional que l'anul·lava.

D'altra banda, el Govern ha pujat al 0,6% des del 0,5% la proposta d'elevar les cotitzacions a la Seguretat Social durant 10 anys al nou text que ha portat a la taula de diàleg sobre la reforma del sistema de pensions, mentre Goldman Sachs ha anticipat que el PIB espanyol creixerà a un ritme del 4,5% el 2021 i del 6,5% el 2022.

Pel que fa a altres cites destacades al llarg de la setmana, l'atenció se centrarà en les noves xifres d'inflació als EUA, que es coneixeran dimecres.

PENDENTS DELS 9.200 I DELS MÀXIMS

Després de superar la resistència dels 9.055 punts que tant de temps ha costat a l'IBEX deixar enrere, el selectiu espanyol té ara al punt de mira els 9.200 punts. "Aquest seria el senyal que ens faria pensar en una extensió dels guanys fins al nivell dels 9.310 punts, màxims anuals dibuixats al juny", indiquen els analistes de Bolsamanía.

ATENTS A TESLA

Tesla cau als EUA després que els usuaris de Twitter hagin votat a favor que Elon Musk vengui una participació del 10% de la companyia, en resposta a una consulta que el mateix conseller delegat de l'empresa va llançar a la xarxa social aquest cap de setmana.

El CEO de Tesla s'enfronta a una factura fiscal de més de 15.000 milions de dòlars als propers mesos per les opcions de compra d'accions. Vendre part de les accions podria alliberar fons per pagar els impostos.

ALTRES MERCATS

L'euro es canvia a 1,1574 dòlars (+0,07%). El petroli puja lleugerament, amb el Brent als 83 dòlars i el WTI als 81,41 dòlars.

L'or puja un 0,4%, fins als 1.826 dòlars; i la plata avança un 1,1% (24,43 dòlars).

El bitcoin es revalora un 5% (65.258 dòlars) i l'ethereum, un 2,4% (4.711 dòlars); i marca nous màxims històrics.

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys se situa a l'1,481% i el rendiment del bo espanyol a 10 anys avança fins al 0,419%.

Últimas noticias