Tancament baixista per a l'IBEX 35, llastat per la caiguda de Santander després dels seus resultats

L'entitat càntabra ha baixat amb força després d'una reacció inicial alcista a les xifres

Per

Bolsamania | 26 abr, 2022

Actualitzat : 18:21

Després de les grans caigudes de la jornada passada a les borses europees, els principals índexs del Vell Continent han intentat rebotar, encara que no ho han aconseguit. L'IBEX 35 ha arribat a marcar un màxim intradia als 8.703 punts, però ha tancat amb caigudes de l'1,58%, fins als 8.439,30 punts, pressionat per les fortes caigudes en Santander després dels resultats, sense oblidar la caiguda en PharmaMar. Al costat positiu del selectiu, han destacat les alces en Meliá, Ferrovial i ACS.

La jornada ha estat plena de protagonistes amb nom propi, però s'ha parlat sobretot de Twitter, després d'arribar a un acord de venda amb Elon Musk per 44.000 milions de dòlars, i de Santander, que ha anunciat una millora del benefici del primer del 58%, fins als 2.543 milions d'euros. El banc ha tingut un comportament en borsa molt volàtil avui, ja que aquest matí ha arribat a pujar més d'un 3% després d'anunciar-ne les xifres, però després s'ha desplomat.

Segons UBS, el 'culpable' per explicar la mala reacció posterior a la borsa és el Brasil, país on es tenien molt bones perspectives pel bon comportament del real brasiler, però que ha decebut per la pujada de costos i la desacceleració del negoci.

El banc suís ha mostrat la seva "decepció" per l'evolució del marge net d'interessos al mercat brasiler, els marges més baixos i els volums més reduïts. Alhora, els costos s'han disparat un 14% enfront del primer trimestre del 2021.

Twitter i Santander no han estat, però, els únics protagonistes. Avui han publicat resultats moltes companyies, com HSBC, Novartis, AB Foods, Enagás (guanya un 25,4% menys al març)... UBS també ha presentat xifres, superant les expectatives per al primer trimestre. El banc suís va registrar un benefici net atribuïble de 2.136 milions de dòlars. Tot i això, els comptes més esperats arribaran al tancament de Wall Street, que registra fortes pèrdues i ha contribuït al mal tancament d'Europa. El sector tecnològic segueix liderant les pèrdues i el Nasdaq cotitza ja a prop de mínims anuals, tot esperant els resultats de Microsoft i Alphabet.

L'allau de resultats ha estat un dels assumptes principals del dia, però els inversors han seguit molt pendents d'altres, com ara la situació que s'està vivint a la Xina amb la Covid i que va ser la causant, en bona mesura, dels descensos que es van veure ahir a les places del Vell Continent.

"L'estricta política xinesa de 'Covid cero' fa témer que el govern xinès tingui dificultats per acostar-se al seu objectiu del 5,5% del PIB aquest any. (...) Podríem veure bloquejos que durin setmanes. Són aquestes preocupacions les que semblen haver impulsat el moviment a la baixa d'ahir, juntament amb una forta caiguda dels preus de les primeres matèries", expliquen els experts de CMC Markets al seu informe diari.

L'agenda d'aquest dimarts està força escassa de dades macro en espera que dijous es publiqui el PIB dels Estats Units i divendres es coneguin el PIB i l'IPC de la zona euro. Mentre que aquesta setmana estarà marcada pels resultats, la propera passaran a escena els bancs centrals, amb l'esperadíssima reunió de la Reserva Federal (Fed) i també del Banc d'Anglaterra.

Per si això fos poc, Rússia segueix redoblant la seva ofensiva sobre el Donbàs i els experts de Danske Bank anticipen que la guerra encara cobrarà més intensitat durant les properes setmanes, a mesura que s'acosta el 9 de maig, dia en què Rússia celebrarà la seva victòria sobre Alemanya a la Segona Guerra Mundial.

ALTRES MERCATS

L'euro es canvia a 1,0667 dòlars (-0,41%) i renova els mínims de dos anys davant el bitllet verd. El petroli repunta un 1%. El Brent se situa als 103,57 dòlars i el West Texas, als 99,74 dòlars.

L'or avança un 0,6% (1.907 dòlars) i la plata cedeix un 0,1% (23,66 dòlars).

El bitcoin baixa un 1% (39.785 dòlars) i l'ethereum baixa un 1,8% (2.942 dòlars).

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys baixa fins al 2,761% i el rendiment del bo espanyol a 10 anys es relaxa fins a l'1,806%.

Últimas noticias