Tancament baixista per a l'IBEX 35 amb gran volatilitat i vendes de pànic a les 'criptos'

La caiguda de Wall Street continua afectant el conjunt dels borses mundials

Per

Bolsamania | 12 mai, 2022

Actualitzat : 18:21

L'IBEX 35 (-1,35%; 8.200,40 punts) i la resta d'Europa han tancat en negatiu en un mercat dominat actualment pels nervis i la volatilitat. Dins del selectiu espanyol pràcticament gairebé tots els títols han tancat en vermell, tret de Telefónica, CIE i Inditex. L'operadora de telecomunicacions ha pujat amb ganes després de guanyar un 20,3% menys al primer trimestre, encara que les xifres han superat àmpliament estimacions.

Els experts de Bolsamanía continuen molt escèptics amb l'IBEX malgrat els rebots puntuals, com el que es va viure ahir. Insisteixen que la seva tendència és baixista i que, de moment, no hi ha cap "senyal sòlid" que faci pensar en un canvi de tendència.

Segons César Nuez, analista de Bolsamanía, és més probable que el selectiu busqui els 8.000 punts a curt termini. "La seva tendència és baixista i de moment no apreciem cap senyal sòlid que ens faci pensar en un canvi de tendència", afirma.

Una altra companyia de l'IBEX que ha presentat resultats ha estat Naturgy, el benefici net de la qual es va reduir un 9% el primer trimestre, fins als 347 milions d'euros i les seves accions han estat les més baixistes dins del selectiu, juntament amb Rovi i Solaria.

MÍNIMS ANUALS A WALL STREET

Wall Street va viure una nova sessió de caigudes ahir (el Nasdaq es va deixar més d'un 3%) mentre que la sagnia continua en les 'criptos'.

El bitcoin es deixa ara més d'un 0,4% (aquest matí queia més d'un 10%) i se situa als 29.314 dòlars, i l'ethereum perd un 6%, fins als 1.992 dòlars. Les vendes de pànic segueixen dominant el mercat de les criptomonedes i no sembla que vagin a parar a curt termini.

L'IPC d'abril dels EUA publicat ahir finalment es va 'moderar' menys del que s'esperava. S'esperava una caiguda fins al 8,1% des del 8,5% i finalment va quedar al 8,3%.

Encara que la inflació no va caure tant com s'esperava, la pujada inicial dels rendiments dels bons no va durar gaire, ja que el rendiment a 10 anys dels Estats Units no va poder superar el 3% i va tancar a la baixa per tercer dia consecutiu. Això sembla que indica que els mercats de bons estan menys preocupats per la inflació que per la desacceleració de l'economia en general, comenten els analistes.

Avui les dades macro més significatives han arribat des del Regne Unit, on s'ha publicat el PIB que va créixer un 0,8% al primer trimestre, per sota de l'1% esperat. Als Estats Units, les dades d'atur setmanal han pujat lleugerament per sobre del que s'esperava, encara que les peticions inicials d'atur es mantenen a nivells baixos propers a 200.000.

Per part seva, l'índex de preus de producció (IPP) dels EUA es va moderar a l'abril fins a l'11% en taxa interanual, tot i que el consens n'esperava una moderació més gran, fins al 10,7%. Wall Street intenta rebotar després de marcar nous mínims anuals. L'extrema sobrevenda del mercat indica que en algun moment es produirà l'esperat rebot dels índexs novaiorquesos.

A Àsia, el color vermell ha dominat la jornada, amb caigudes especialment destacades al Nikkei (-1,77%), encara que el superàvit del mes de març del Japó s'ha ampliat fins als 20.000 milions de dòlars. El Banc del Japó, per la seva banda, ha mostrat a les actes de l'última reunió que no té cap pressa per modificar la seva política monetària.

ALTRES MERCATS

L'euro canvia a 1,0405 dòlars (-1%). El petroli cotitza mixt, amb el Brent als 107,05 dòlars, i als 105,79 dòlars el West Texas.

L'or cedeix un 0,5% (1.845 dòlars) i la plata perd un 2% (21,12 dòlars).

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys baixa fins al 2,847% i el rendiment del bo espanyol a 10 anys cau fins a l'1,91%.

Últimas noticias