Primer assalt de l'BEX per recuperar els 8.000 amb els bancs com a grans aliats

Sabadell i BBVA han liderat en el selectiu espanyol

Per

Bolsamania | 02 feb, 2021

Actualitzat : 18:50

L'IBEX (+1,96%) ha avançat amb ganes aquest dimarts fins als 7.950 punts, mentre segueixen pendents de les notícies relacionades amb els resultats empresarials (a Espanya els han publicat Liberbank i Unicaja. Fora del nostre país es coneixeran les xifres de Alphabet i Amazon, entre d'altres) i amb l'evolució de la vacunació i la distribució de les vacunes al món. Els números verds s'han imposat clarament, amb el sector turístic (IAG +5,34% i Aena +3,95%) i els bancs (Sabadell +7,14%, BBVA +6,01%, Santander +4,96%) entre els que més han pujat dins el selectiu espanyol.

L'índex Eurostoxx Banks ha pujat a prop d'un 3% i ha estat el principal motor dels guanys a les borses europees. Recordem que Santander publica aquest dimecres els seus resultats del quart trimestre i del conjunt del 2020, amb el focus centrat en el dividend que podrà pagar en base del seu benefici anual.

Dins el Mercat Continu, han destacat les fortíssims guanys de Grenergy, Solarpack i Soltec, que s'han disparat en borsa per la gana inversor en energies renovables, considerat un dels temes d'inversió més importants per 2021.

La 'Reddit-mania' segueix en el focus, ocupant titulars. Els foristes se centren ara en la plata, que va arribar a superar breument els 30 dòlars per unça per baixar després fins als 27. Tot i que la revolta dels minoristes ha perdut força, ja que tant la plata com altres valors com Gamestop estan baixant amb molta força aquesta jornada.

Els experts d'Oanda avisen que els foreros no ho tenen tan fàcil amb la plata com ho han tingut amb GameStop. "Tot suggereix que el ramat detallista pot estar dirigint-se a un moment de Waterloo amb la plata-mania. L'exèrcit de Reddit està cridant 'pump and pump', però la realitat dirà 'pump and dump'. En aquest cas, és probable que Reddit es dessagni", adverteixen.

DADES ECONÒMIQUES

El calendari d'aquest dimarts inclou diverses dades macro rellevants. A Espanya destaca l'atur de gener (puja en 76.216 persones), mentre que a la Zona Euro s'ha publicat el PIB del 2020 (va caure un 6,8% després d'una contracció del 0,7% durant el quart trimestre).

D'altra banda, cal subratllar que el Banc de la Reserva Federal d'Austràlia ha deixat els tipus d'interès sense canvis al 0,10%, tal com s'esperava. L'RBA s'ha compromès a comprar 100.000 milions de dòlars australians de bons de l'Estat i de Govern una vegada que l'actual programa hagi acabat al gener.

El Banc de la Reserva Federal d'Austràlia també va dir que, encara que la recuperació interna és agradable, "el Consell no augmentarà els tipus d'interès fins que la inflació real se situï de forma sostenible dins de la franja objectiu del 2% al 3%. Per que això passi, el creixement dels salaris haurà de ser substancialment més gran que l'actual. Això requerirà un augment significatiu de l'ocupació i la volta a un mercat laboral ajustat. El Consell no espera que aquestes condicions es compleixin fins a 2024 com a molt aviat".

Pel que fa a l'aspecte tècnic de l'IBEX, el selectiu té el seu primer suport als 7.663 punts i la seva primera resistència als 8.000, nivells que està atacant aquest dimarts. No tornarem a veure ni el menor senyal per a l'optimisme mentre que es cotitzi per sota d'aquests nivells", expliquen els experts de Bolsamanía.

En altres mercats, el petroli Brent rebota un 2,4%, fins als 57,72 dòlars, mentre l'euro es deprecia un 0,28% i es canvia a 1,2025 dòlars. A més, la rendibilitat del bo espanyol a 10 anys puja lleugerament fins al 0,11%.

Últimas noticias