L'IBEX tanca pla, liderat per Acerinox i Santander, després d'una allau de resultats
Avui hi ha una allau de resultats tant a Espanya com a la resta d'Europa
Actualitzat : 18:51
L'IBEX 35 ha tingut un comportament erràtic aquest dimecres i ha tancat pràcticament pla (-0,02%, 11.210 punts) pressionat per Puig, Inditex i Indra. Merlin, que fa bona part de la sessió que n'ha estat el pitjor després de tancar la seva ampliació de capital, ha aconseguit tancar amb lleus pujades. Al costat de les pujades, els millors n'han estat Acerinox i Santander. ArcelorMittal es contagia i també avança de manera destacada.
La jornada d'aquest dimecres, abans del dia festiu de demà a part d'Espanya (encara que la borsa opera amb normalitat), ha estat marcada per l'allau de resultats empresarials. Com comentem, han publicat xifres Santander (va guanyar 6.059 milions el primer semestre, un 16% més, i ha millorat objectius per al 2024), Iberdrola, Repsol, Endesa, Acerinox... entre moltes altres.
A Europa, atenció a les caigudes de Deutsche Bank (-8%), que ha anunciat pèrdues trimestrals a causa de Postbank. A més, LVMH també cedeix amb força després dels comptes que va publicar ahir i arrossega el sector. La resta de borses del Vell Continent ho fan pitjor que l'IBEX, especialment el CAC pel luxe (-1%).
Així mateix, avui els inversors a aquest costat de l'Atlàntic estan analitzant la reacció a borsa d'Alphabet i Tesla després de les xifres que van publicar ahir a la nit. La primera cotitza amb caigudes properes al 5% a la sessió d'avui a Wall Street. La companyia ha obtingut un benefici de 23.619 milions de dòlars al segon trimestre, xifra que suposa un increment del 28,5% en comparació amb els 18.368 milions obtinguts durant el mateix període de l'any anterior. A més, la companyia ha anunciat el pagament d'un dividend de 0,20 dòlars per títol.
En el cas de Tesla, registra retallades més acusades del 10% després de decebre amb els beneficis trimestrals. La companyia ha registrat entre abril i juny un benefici net de 1.478 milions de dòlars, xifra que representa una caiguda del 45% en relació amb el mateix període de l'any passat.
A més dels resultats empresarials, avui, al pla macro, s'han conegut els PMI manufacturers, serveis i compostos preliminars del juliol a Europa. Al Japó, el PMI, manufactures va caure per sota del nivell de 50 que marca el límit entre expansió i contracció i es va situar en 49,2 des del 50 previ i davant de la previsió de 50,5. A PMI serveis va millorar fins a 53,9 des de 49,4.
També atents avui a l'índex Gfk de clima de consum d'Alemanya d'agost, que millora de -21,6 a -18,4 i supera previsions. Als Estats Units, es publicaran també els PMI. Igualment, el mercat ha conegut la decisió de tipus del Banc del Canadà, que compleix el que s'esperava i els retalla al 4,5% des del 4,75%.
LA MIRADA, SOBRE RESISTÈNCIES
L'IBEX segueix amb la mira posada sobre la resistència d'11.264 punts.
Els experts de Bolsamanía destaquen que el seu comportament en aquest nivell d'11.264 punts és important. Si aconsegueix superar-ho, és més que probable que puguem veure una extensió de les pujades fins al nivell dels 11.469 punts, màxims anuals. Si aconsegueix superar aquests nivells, és probable que pugui continuar amb l'escalada fins al nivell dels 12.000 punts.
Per sota, el primer suport es troba als 11.000 punts, encara que el veritablement important es troba als 10.800 punts. "No apreciarem un senyal de feblesa mentre es mantingui cotitzant per sobre d'aquest nivell de preus", indiquen els analistes de Bolsamanía.
ALTRES MERCATS
L'euro es canvia als 1,08.453 dòlars (+0,01%). El petroli es recupera de les caigudes d'ahir i ara puja un punt percentual, amb el Brent als 82,05 dòlars i el WTI, als 78 dòlars.
L'or avança un 0,93% (2.429 dòlars) i la plata suma un 0,93% (29,6 dòlars).
El bitcoin cotitza ara als 66.200 dòlars i l'ethereum, als 3.410 dòlars.
La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys se situa al 4,215%.