L'IBEX tanca per sobre dels 9.100 impulsat per Repsol, Inditex i Telefónica

Naturgy ha publicat resultats, amb un benefici de 777 milions al setembre

Per

Bolsamania | 10 nov, 2021

Actualitzat : 18:40

L'IBEX 35 ha pujat un 0,74%, fins als 9.141,8 punts, gràcies a l'impuls de grans valors com Repsol, Telefónica i Inditex. A més, Siemens Gamesa, enmig d'anades i vingudes borsàries en els darrers temps, ha escalat fins a dalt de tot del selectiu. Al costat baixista, Meliá, ArcelorMittal i Fluidra han liderat les vendes. El selectiu ha liderat les pujades entre les grans borses europees i s'ha col·locat a tir de pedra dels màxims anuals.

Això, després que ahir Wall Street finalitzés la jornada amb moderats descensos i després de la publicació de la dada d'inflació del mes d'octubre, que ha pujat fins al 6,2% en taxa interanual, mentre que la subjacent ha arribat al 4,6%. En tots dos casos, s'han superat les previsions. A més, l'atur setmanal ha tornat a caure, aquest cop fins a les 267.000 peticions.

A Europa, Alemanya també ha publicat l'IPC d'octubre (puja un 0,5% intermensual i un 4,5% interanual), mentre que la Xina ha anunciat igualment el seu, que va pujar un 1,5% respecte a l'any passat davant de les expectatives del consens d'un augment de l'1,4%. Tot i això, la dada més cridanera del gegant asiàtic ha estat els preus de producció, que van pujar a un rècord de 26 anys.

Des del punt de vista empresarial, els inversors han conegut avui els resultats de Naturgy, amb un benefici de 777 milions als primers nou mesos.

A més, Repsol ha posat en marxa el programa de recompra d'accions sobre el 2,29% del capital.

A la resta d'Europa, han publicat resultats Credit Agricole (que bat el consens i confirma objectius per al 2022) i ABN Amro, que estudia la recompra d'accions en superar expectatives amb el benefici del tercer trimestre. Marks & Spencer i Alstom també han donat a conèixer xifres i tots dos es disparen a la borsa.

També a l'àmbit de les empreses, avui es parla de Google, després que la justícia europea hagi confirmat la multa que Brussel·les li va imposar de 2.420 milions per abús de posició dominant.

BULLARD ESPERA DUES PUJADES DE TIPUS EL 2022

El president de la Reserva Federal de Sant Lluís, James Bullard, espera que el banc central nord-americà pugi els seus tipus d'interès de referència dues vegades el 2022, una vegada que hagi acabat de reduir el programa de compra de bons, segons ha declarat a CNBC.

Bullard explica que aquesta previsió es basa en les dades econòmiques actuals i que podria canviar amb el pas del temps. "El que podem fer és avaluar la situació la primavera que ve i veure on som, i en aquest moment podem prendre una decisió sobre l'augment dels tipus", ha afirmat Bullard.

ALTRES MERCATS: EL BITCOIN, IMPARABLE

El bitcoin cotitza amb pujades superiors al 2%, als 68.603 dòlars, després de marcar nous màxims de tots els temps. L'ethereum avança un 1,7%, fins als 4.843 dòlars, i també registra nous rècords.

L'euro es canvia a 1,1516 dòlars (-0,65%). El petroli cedeix més de l'1%, amb el Brent als 83,85 dòlars i el WTI als 82,64 dòlars.

L'or puja més de l'1%, fins als 1.860 dòlars, i la plata repunta un 3%, fins als 25,11 dòlars.

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys se situa a l'1,52% i el rendiment del bo espanyol a 10 anys cau fins al 0,458%.

Últimas noticias