L'IBEX tanca en vermell pressionat per les caigudes de les elèctriques, Repsol i Inditex

Aquesta setmana comença la temporada de resultats als Estats Units

Per

Bolsamania | 11 oct, 2021

Actualitzat : 18:52

L'IBEX 35 ha caigut un 0,63%, fins als 8.899 punts, després d'acabar divendres passat amb alces acumulades de l'1,76% després de molts tombs i anades i vingudes. Aquesta setmana és peculiar perquè demà dimarts és festa (tot i que les borses obren), cosa que podria notar-se de diferents formes (amb major tranquil·litat, però també major brusquedat en els moviments per la falta de volum).

Dins de l'IBEX, han destacat les pujades en Acerinox i ArcelorMittal, afavorides per les alces en les matèries primeres com el mineral de ferro.

Una cosa que també beneficiava Repsol, ja que el preu del petroli Brent frega ja els 84 dòlars per barril i, segons els analistes de JP Morgan, podria arribar fins als 100 dòlars. No obstant això, les accions de la petroliera s'han girat a la baixa durant el tram final del dia.

A més, han destacat les caigudes en Endesa, Iberdrola i Naturgy, aquesta última abans de conèixer-se el resultat final de l'OPA parcial llançada pel fons australià IFM. Un altre valor que també ha patit durant les últimes jornades és Inditex, que després de haver-se acostat als seus màxims anuals s'ha girat a la baixa.

Aquesta setmana comença la temporada de resultats als EUA amb els comptes de JP Morgan i BlackRock dimecres; les de Bank of America, Wells Fargo, Morgan Stanley i Citigroup dijous; i els de Goldman Sachs divendres. Els inversors estaran molt pendents a partir d'ara de les xifres de les empreses per comprovar, entre altres coses, fins a quin punt la crisi energètica ha impactat en els resultats.

S l'àmbit empresarial, aquest dilluns ha estat notícia la caiguda de ASOS (després d'anunciar un avís de revisió de resultats i la sortida del seu CEO) o la ruptura de les negociacions entre Carrefour i Auchan.

Fora d'això, s'ha parlat naturalment del Premi Nobel d'Economia, que s'ha concedit als economistes David Card, Joshua D. Angrist i Guido W. Imbens. En el cas de Card, la seva investigació ha demostrat que pujar el salari mínim no té un efecte negatiu sobre l'ocupació, tal com defensen els empresaris a Espanya.

Wall Street va tancar divendres en negatiu, tot i que amb retallades contingudes, després d'un informe d'ocupació de setembre decebedor. Es van crear només 194.000 llocs de treball, molt per sota dels 500.000 previstos, mentre que la taxa d'atur va caure fins al 4,8% enfront del descens fins al 5,1% esperat. Els analistes consideren, però, que aquesta mala dada no és suficient per frenar els plans de tapering de la Fed. Els índexs novaiorquesos reboten de manera moderada.

A Àsia, per la seva banda, han dominat clarament els ascensos aquesta matinada. A la Xina, el gegant de repartiment de menjar Meituan ha pujat un 7% després d'haver rebut una multa antimonopoli de 534 milions de dòlars. Els experts de Jefferies expliquen que aquesta quantitat és menor al que s'esperava i elimina una "incertesa" sobre la companyia.

Cal destacar que, també a Àsia, Evergrande segueix suspesa a l'espera que es confirmi aquesta important operació amb Hopson Development. La immobiliaria avui ha de fer front a un nou pagament d'interessos de bons.

ALTRES MERCATS: EL PETROLI SEGUEIX ESCALANT POSICIONS

Els preus del petroli segueixen escalant posicions aquest dilluns, amb el Brent a prop dels 84 dòlars i el WTI per sobre dels 81 dòlars, amb alces respectives del 2%. Els analistes de JP Morgan han comentat al seu últim informe que consideren molt factible un preu de 100 dòlars a mitjà termini, a causa del desequilibri actual entre l'oferta restringida i la demanda creixent.

L'euro es canvia a 1,1568 dòlars (+0,01%).

L'or i la plata cotitzen amb lleugeres caigudes, als 1.755 dòlars i als 22,64 dòlars, respectivament.

El bitcoin avança un 2,3%, fins als 56.732 dòlars, i l'ethereum, un 1,6%, fins a 3.581 dòlars.

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys puja fins a l'1,612% i el rendiment del bo espanyol a 10 anys avança fins al 0,508%.

Últimas noticias