L'IBEX tanca en vermell i als mínims del dia llastat per BBVA i Sabadell

El selectiu està perdent momentum i no pot atacar els màxims anuals

Per

Bolsamania | 16 nov, 2021

Actualitzat : 18:50

L'IBEX 35 ha baixat un 0,61%, fins als 9.040,20 punts, amb Sabadell, PharmaMar i BBVA entre els valors que pitjor ho han fet. Al costat de les alces, han destacat els forts ascensos de Solaria i en menor mesura de Meliá. Pel que fa a les dades macro de la jornada, el PIB preliminar de la zona de l'euro del tercer trimestre va avançar un 3,7% en comparació amb el 2020, en línia amb el previst.

Pel que fa aSolaria, l'energètica ha liderat els guanys després de presentar els resultats del tercer trimestre. La companyia especialitzada en energia solar ha superat els pronòstics amb les xifres, tot i que ha tornat a decebre amb el desenvolupament dels seus projectes.

També ha avançat amb alegria Meliá Hotels, en haver rebut un consell de compra d'UBS, que n'ha elevat la valoració fins a 8,30 euros per acció.

Tot i que el valor més alcista del dia ha estat Audax Renovables, que s'ha disparat al Mercat Continu després de publicar els seus resultats, malgrat perdre 1,8 milions d'euros fins al setembre. El tancament de posicions curtes és un factor per explicar el bon comportament.

A Europa, Vodafone també puja amb força després de publicar els resultats, que han inclòs una pujada del 2,1% en els ingressos a Espanya, fins als 2.090 milions d'euros.

Al costat baixista, ha destacat BBVA, les accions del qual segueixen castigades després de l'operació a Turquia, que augmenta el seu perfil de risc. Tot i això, els experts de Bolsamanía comenten que la correcció actual és insignificant des del punt de vista tècnic després dels forts guanys acumulats des de començament d'any. A més, Sabadell també ha caigut, en descomptar el mercat que ja no farà una operació corporativa amb el banc basc.

CIMERA ENTRE JOE BIDEN I XI JINPING

A l'escena geopolítica, el gran esdeveniment de la jornada ha estat la cimera virtual que han celebrat aquesta matinada Joe Biden i Xi Jinping. Els dos mandataris han volgut oferir una imatge de diàleg i han conversat com a "vells amics", malgrat la creixent rivalitat pel desig de la Xina de convertir-se en una super potència a l'altura dels EUA.

Biden ha assenyalat que "hem de garantir que la competència entre els nostres països no es desviï cap al conflicte", mentre Xi ha reiterat el seu discurs de "respecte mutu, coexistència pacífica i cooperació en què tots guanyin".

D'altra banda, la pandèmia de la Covid-19 continua preocupant els experts, ja que les altes taxes de vacunació en gran part de les economies més grans del món no estan evitant els seriosos repunts de contagis que s'estan registrant durant les últimes setmanes, sobretot a Europa.

DADES ECONÒMIQUES I ANÀLISI TÈCNICA

A l'agenda econòmica, la taxa d'atur del Regne Unit ha baixat més del que s'esperava, encara que la dada clau de la jornada ha estat la de les vendes al detall d'octubre als EUA, que han estat millors del que s'esperava. Sobretot les vendes del Grup de Control, que incideixen directament en el PIB i que han pujat un 1,6%, davant del 0,9% anticipat.

Per anàlisi tècnica, l'IBEX continua intentant acostar-se als màxims anuals situats als 9.310 punts. "La figura que va realitzar a la passada sessió és bona i tot sembla indicar-nos que podríem acabar veient un atac a la resistència clau dels 9.200", assenyala César Nuez, analista de Bolsamanía i responsable de Trader Watch.

A Àsia la jornada també ha estat tranquil·la aquesta matinada, amb alces més destacades al Hang Seng, mentre Wall Street registra guanys moderats després de la bona dada de vendes al detall.

I ELON SEGUEIX VENENT TESLA

Elon Musk, conseller delegat de Tesla, ha venut 930 milions de dòlars més en accions de Tesla per complir les obligacions fiscals relacionades amb l'exercici de les seves opcions sobre accions. Aquest és el segon cop en una setmana que el multimilionari exerceix la seva opció de compra d'accions. Dilluns passat va vendre 934.000 accions més per 1.100 milions de dòlars després d'exercir opcions per adquirir gairebé 2,2 milions d'accions.

ALTRES MERCATS

L'euro es canvia a 1,1331 dòlars (-0,32%). El petroli puja de forma moderada, fins als 82,35 dòlars el Brent i 80,91 dòlars el WTI.

L'or i la plata pugen moderadament, fins als 1.868 dòlars i als 25,18 dòlars, respectivament.

El bitcoin cau un 5%, fins als 60.706 dòlars, i l'ethereum, un altre 6% (4.305 dòlars).

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys se situa a l'1,628% mentre que el rendiment del bo espanyol a 10 anys avança fins al 0,49%.

Últimas noticias