L'IBEX tanca deixant-se un 0,11% i incapaç de superar els 9.000 pels bancs

PharmaMar i Fluidra han tornat a destacar com els valors que millor ho han fet

Per

Bolsamania | 02 set, 2021

Actualitzat : 18:32

L'IBEX ha tancat pla i amb poca força aquest dijous (-0,11%, 8.981 punts). El selectiu espanyol no és capaç de superar els 9.000 punts, i el buit alcista que va deixar aquest dimecres porta els analistes de Bolsamanía a preveure una consolidació de nivells per a les pròximes jornades abans que, d'una vegada per totes, confirmi el trencament definitiu.

Aquest comportament tranquil de l'IBEX i de la resta de borses europees vénen després que ahir Wall Street acabés la sessió molt pla i amb signe mixt i que a Àsia la tònica hagi estat la mateixa, molta tranquil·litat i moviments dispars.

Dins del selectiu tots els valors han estat força calmats, amb PharmaMar, Fluidra i Acciona entre els millors i els bancs (CaixaBank, Sabadell, Bankinter, Santander...) entre els pitjors.

Avui les dades macro tornen a estar en el focus, amb la publicació a Espanya de la desocupació del mes d'agost (l'atur experimenta un descens rècord, amb 82.583 desocupats menys). A l'altre costat de l'Atlàntic s'han conegut les peticions setmanals d'atur, que han arribat al seu nivell més baix des del març del 2020, arribant a les 340.000.

El petroli també està entre els protagonistes després de la decisió d'ahir de l'OPEP+ de mantenir l'augment de producció de 400.000 barrils diaris, tal com esperava el mercat. El barril Brent i el WTI pugen moderamente, fins als 71,88 dòlars i als 68,55 dòlars, respectivament.

Des del punt de vista empresarial, atents avui al comportament de BBVA (-0,5%), Amadeus (-0,4%) i Cellnex (+0,1%). El banc entrarà finalment a l'Eurostoxx-50 a partir del 20 de setembre, mentre que Amadeus en sortirà. Cellnex, favorit per a alguns de cara a incorporar-se al selectiu, se n'ha quedat finalment fora. Cal subratllar també que Amadeus ha rebut avui una retallada de preu objectiu de Credit Suisse.

MÉS REGULACIÓ A LA XINA

A Àsia, és notícia aquest dijous que els reguladors xinesos han convocat i entrevistat 11 empreses de transport per carretera per demanar-los que rectifiquin el seu comportament.

El Ministeri de Transport, juntament amb altres organismes reguladors, com l'Administració del Ciberespai de la Xina i l'Administració Estatal de Supervisió del Mercat, van entrevistar conjuntament les empreses, entre elles Didi, T3 i Meituan.

Els reguladors xinesos van al·legar que els serveis estan reclutant conductors i vehicles no aprovats.

ALTRES MERCATS

L'euro es canvia a 1,1849 (+0,10%). L'or i la plata estan plans, amb el primer als 1.817 dòlars i el segon als 24,21 dòlars.

El bitcoin puja un 3,7% i recupera els 50.000 dòlars (50.066 dòlars), i l'ethereum un 1,4%, fins als 3.762 dòlars.

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys se situa a l'1,289%.

Últimas noticias