L'IBEX tanca amb caigudes del 0,28% (8.907 punts) i es deixa un 2,06% a la setmana

Després de la positiva jornada viscuda aquest dijous amb alces voluminoses en tot el Vell Continent

Per

Bolsamania | 02 jul, 2021

Actualitzat : 18:59

L'IBEX 35 ha tancat aquest divendres amb caigudes del 0,28%, fins als 8.907,6 punts, després de la positiva jornada que es va viure ahir, amb alces voluminoses en tots els índexs del Vell Continent i amb revaloritzacions també a Wall Street. A l'Àsia s'ha viscut una sessió de signe mixt.

Dins el selectiu han destacat la pujades de Solaria, Indra i PharmaMar, però sobretot les caigudes en els bancs, Inditex i Repsol.

Durant l'acumulat setmanal, el selectiu espanyol s'ha deixat un 2,06% després les fortes retallades de dilluns i dimecres i malgrat les alces importants d'aquest dijous.

El clar protagonista de la sessió ha estat l'informa d'ocupació del mes de juny que s'ha publicat als Estats Units i que ha mostrat la creació de 850.000 llocs de treball al mes passat, per sobre dels 700.000 anticipats.

Per la seva banda, la taxa d'atur de la major economia del món puja lleument des del 5,8% fins al 5,9%, per sobre del 5,7% estimat. Però això es deu en gran part a una major incorporació de la població a la recerca activa d'ocupació, la qual cosa és positiu.

Pel que fa als salaris, una variable molt seguida actualment per veure si hi ha pressions inflacionistes al mercat laboral, que puguin afectar les expectatives d'inflació a llarg termini, aquests s'han revalorat un 0,3% al juny respecte al mes anterior i un 3,6% interanual, en línia amb el que s'esperava.

Al calendari del dia ha destacat també la dada d'atur de juny a Espanya (baixa en 166.911 persones), el seu major retrocés en qualsevol mes des que hi ha registres. És el segon mes consecutiu durant el qual l'atur registra rècord de descensos. Al maig s'havia experimentat la caiguda més gran de la sèrie, de 129.378 persones.

També ha estat protagonista José Luis Escrivà, que s'ha vist obligat a rectificar les seves paraules d'ahir, quan va comentar que la generació del 'baby boom' haurà de treballar més o cobrar menys per mantenir les seves pensions. "Cal donar certesa i ahir no vaig tenir el millor dia i no vaig transmetre aquesta certesa en parlar d'una cosa que encara està per definir", ha reconegut.

D'altra banda, els inversors segueixen igualment a prop l'evolució del cru (a aquestes hores està pla, amb el Brent als 75,72 dòlars i el West Texas als 75,14 dòlars, després de les alces de la passada jornada), a l'espera que l'OPEP+, que ha retardat la reunió per decidir sobre la producció, vagi a comunicar, per fi, avui novetats definitives.

OPA DE SANTANDER PER CONSUMER USA

A nivell empresarial, la filial nord-americana de Banc Santander ha llançat aquest divendres una oferta pública d'adquisició (OPA) sobre el 19,75% del capital social de Santander Consumer USA que encara no està en el seu poder per un preu agregat de 2.356 milions d' dòlars (1.992 milions d'euros).

ANÀLISI TÈCNICA I ALTRES MERCATS

Per anàlisi tècnica, l'IBEX "ha començat a rebotar a les portes del suport dels 8.740 punts: els màxims de març i de mitjans d'abril. A més dels importants nivells de sobrevenda diaris que ens marca l'oscil·lador de moment estocàstic. Diguem que, si més no, es tornen a donar les condicions per apostar per un rebot a curt termini", argumenta JM. Rodríguez, després d'una correcció del 6% des dels màxims anuals de mitjans de juny.

"Les resistències que cal vigilar en aquest moment no poden ser en un altre lloc que no siguin els últims màxims decreixents: els 9.035 i els 9.310 punts. Tot i que la resistència més important continua sent la de 9.600 punts als quals hem fet referència en tantes i tantes ocasions, que no és altra cosa que la directriu baixista principal", afegeix aquest expert.

L'euro s'aprecia un 0,05% i es canvia a 1,1854 dòlars. L'or i la plata avancen amb força, fins als 1.790 dòlars i als 26,47 dòlars, respectivament.

El bitcoin puja un 0,5%, fins als 33.165 dòlars, i l'ethereum es deixa un 2%, fins als 2.051 dòlars.

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys se situa a l'1,435% i el rendiment del bo espanyol a 10 anys es relaxa fins al 0,369%.

Últimas noticias