L'IBEX s'enfonsa amb la resta d'Europa i tanca amb caigudes del 2,4% (8.301 punts)

El selectiu espanyol ha perdut el suport dels 8.400 i posat a prova el dels 8.275

Per

Bolsamania | 19 jul, 2021

Actualitzat : 18:12

L'IBEX 35 ha caigut un 2,40% (8.301,70 punts) a l'arrencada de la penúltima setmana del mes de juliol. A l'ensorrament del selectiu espanyol l'ha seguit el dels altres grans parquets europeus, especialment l'FTSE MIB italià. Més enllà del creixent temor d'una reaparició del virus a cop de rebrot, no hi ha cap notícia que justifiqui aquestes dures caigudes.

Wall Street s'uneix a la debacle de les borses amb el Dow Jones com a índex més perjudicat, ja que cau per sobre del 2%, mentre que la jornada ha estat també negativa a Àsia, especialment al Nikkei, enmig dels problemes que es dibuixen a l'arrencada dels Jocs Olímpics.

Els brots de coronavirus estan augmentant a Indonèsia, Malàisia i Tailàndia, així com en algunes zones del Japó, incloent-hi Tòquio, on s'inauguraran els Jocs Olímpics aquest divendres. Aquest diumenge es van confirmar els primers casos entre els atletes de la Vila Olímpica.

"Els inversors miren Àsia aquest matí, ja que els creixents nervis sobre l'expansió de la variant Delta de la Covid estan minant les esperances de recuperació a tot Àsia-Pacífic. Per descomptat, els EUA, Europa i el Regne Unit també estan experimentant augments de casos", subratlla al seu informe diari Jeffrey Halley, analista d'Oanda.

La setmana estarà marcada per la reunió de tipus del Banc Central Europeu (BCE) i també per la publicació de molts resultats empresarials rellevants. A Espanya anunciaran les seves xifres Iberdrola i Bankinter. També destaquen els comptes de SAP, Netflix, Coca-Cola, Intel i Twitter.

L'agenda d'aquest dilluns no inclou referències d'interès, mentre que dues operacions corporatives criden l'atenció a l'arrencada setmanal. D'una banda, Zoom ha comprat el proveïdor de centres de contacte al núvol Five9 per 14.700 milions de dòlars. D'altra banda, Reuters publica que Johnson & Johnson estudia la creació d'una 'empresa dolenta' que englobi tots els seus litigis. A més, el magnat Bill Ackman ha anunciat que abandona l'acord per comprar el 10% d'Universal Music.

Dins el selectiu han destacat les fortes retallades en els valors del sector turístic (IAG, Meliá, Amadeus), Solaria, Siemens Gamesa i Sabadell. Al Continu, Ence s'ha desplomat pels problemes judicials relacionats amb la seva planta de Pontevedra. També han cedit terreny amb força Berkeley, Ezentis, Codere i Tubacex.

L'OPEP+ PER FI ARRIBA A UN ACORD

El Brent i el West Texas retallen posicions aquest dilluns (Brent: -2,30 %. 71,90 dòlars; West Texas: -2,51%. 70,01 dòlars) després que l'OPEP+ hagi assolit, per fi, un acord sobre la producció aquest diumenge després de dues turbulentes setmanes de negociacions.

Els grans productors han pactat un augment coordinat de l'oferta de cru a partir d'agost. La producció global s'incrementarà en 400.000 barrils diaris mensualment a partir d'aquest moment fins a arribar a 2 milions de barrils diaris al desembre.

D'aquesta manera, l'aliança coneguda com a OPEP+ redueix fins a uns 3,8 milions de barrils diaris la seva retallada pactada a l'abril de 2020, que en aquest llavors era de 9,7 milions de barrils diaris, com a resposta a la crisi del coronavirus i la caiguda de la demanda global del cru.

Els 23 països membres de OPEP+ van acordar, a més, de forma unànime estendre fins a finals de 2022 l'acord base de la retallada de producció, per eliminar-lo de forma gradual l'any que ve.

ALTRES MERCATS

L'euro es canvia a 1,1814 dòlars. L'or cedeix un 0,09%, fins als 1.813 dòlars, i la plata, un 1,98%, fins als 25,29 dòlars.

El bitcoin es deixa un 3,21%, fins als 30.654 dòlars, i l'ethereum, un 4,45%, fins als 1.817 dòlars.

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys cau fins a l'1,259%.

Últimas noticias