L'IBEX s'acosta als 11.300 liderat per les pujades d'Inditex i Grifols

L'IPC dels Estats Units es modera al 2,5% a l'agost i la taxa subjacent es manté al 3,2%

Per

Bolsamania | 11 set, 2024

Actualitzat : 18:24

L'IBEX 35 ha tancat amb pujades aquest dimecres (+0,67%, 11.278 punts) gràcies a l'empenta d'Inditex, que reacciona amb alces (+4,54%) als resultats del primer semestre fiscal. La tèxtil gallega va guanyar 2.768 milions, un 10,1% més, i va augmentar les vendes un 7,2%. Dins l'IBEX destaquen també les pujades en Grifols (+6,29%) després de saber-se que ha ampliat la demanda contra Gotham. Al costat de les caigudes, Fluidra i Rovi n'han estat els pitjors.

La resta de borses europees cotitzen amb moviments més continguts que l'IBEX. A nivell empresarial europeu, cal destacar que Commerzbank s'ha disparat un 16% després que UniCredit hagi comprat una participació del 4,5% del govern alemany a un preu de 13,20 euros per títol.

En altres notícies rellevants del dia, Santander ha realitzat una col·locació accelerada del 5,2% a la seva filial polonesa, a un preu de 463 zlotys. S'espera que els ingressos bruts obtinguts per l'entitat càntabra a la col·locació siguin de 2.463 milions de zlotys (575 milions d'euros).

Les alces d'avui arriben després de les retallades d'ahir a les places a aquest costat de l'Atlàntic. Wall Street va acabar el dia amb to mixt i a l'Àsia s'han imposat majoritàriament els descensos, amb caigudes de l'1,5% al ​​Nikkei.

El sector de l'automòbil europeu va ser aquest dimarts un dels llasts per a les borses del Vell Continent. BMW es va enfonsar un 11,15% després de retallar previsions a causa d'un problema al sistema de frens que li proveeix el fabricant de pneumàtics i components Continental, que també va registrar fortes pèrdues (-10,51%). Així, Volkswagen (-3,38%), Mercedes (-4,88%) i Renault (-3,10%) van tancar igualment en vermell.

DEL DEBAT A L'IPC

Avui l'atenció també està posat sobre altres aspectes rellevants. A primera hora, s'està parlant del resultat del debat entre Donald Trump i Kamala Harris, que ha estat tens i del qual els dos se senten guanyadors. Harris ha dit que Trump "ens va vendre" a la Xina i ha criticat els seus elogis a Xi. Trump, per part seva, ha intentat centrar el debat en la immigració, una de les principals preocupacions dels nord-americans. La cantant Taylor Swift ha donat suport a Harris com a presidenta després del debat.

Al pla macro, l'atenció és avui sobre l'IPC dels EUA de l'agost, la dada més rellevant abans que la Reserva Federal (Fed) prengui la decisió sobre tipus la setmana que ve. La inflació nord-americana es modera al 2,5% a l'agost i la taxa subjacent es manté al 3,2%.

El mercat, sobretot Wall Street, ha descomptat de manera negativa que l'IPC subjacent ha repuntat lleugerament més del que s'esperava en taxa mensual. A la pràctica, la dada allunya la possibilitat d'una retallada de tipus de la Fed de 50 punts bàsics, i reforça la possibilitat d'una primera rebaixa de 25 punts bàsics la setmana que ve. Michael Brown, estrateg de recerca sènior a Pepperstone, considera que aquest descens de la inflació tindrà poc impacte a la reunió que la Reserva Federal mantindrà la setmana que ve, ja que "és evident que el FOMC ja ha obtingut la confiança necessària que la inflació tornarà a l'objectiu del 2% a mitjà termini, i l'evolució del mercat laboral és ara el determinant clau tant del ritme com de la magnitud de les retallades de tipus”.

A més, s'ha publicat el PIB del Regne Unit del juliol, que s'ha estancat i s'ha incomplert previsions (s'esperava que creixés un 0,2% respecte al juny). La setmana que ve hi ha decisió de tipus del Banc d'Anglaterra i, sens dubte, es tindrà en compte aquesta dada.

ALTRES MERCATS

L'euro es canvia als 1,1013 dòlars (-0,05%). El petroli rebota (+1,4%) després de la caiguda d'ahir per la reducció de previsions de demanda de l'OPEP. El Brent recupera els 70 dòlars el barril (70,05 dòlars) i el WTI és als 66,84 dòlars.

L'or cau un 0,04% (2.542 dòlars) i la plata suma un 0,72% (28,82 dòlars).

El bitcoin cau als 56.886 dòlars i l'ethereum baixa als 2.328 dòlars.

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys cau al 3,652%.

Últimas noticias