L'IBEX reconquesta els 8.000 punts i encadena tres jornades alcistes
Santander ha presentat els seus resultats de 2020, amb pèrdues de 8.771 milions
Actualitzat : 19:14
L'IBEX 35 ha reconquistat els 8.000 punts després de pujar un 0,78%, fins aLS 8.012,80 punts, tot i que ha arribat a marcar un màxim intradia als 8.088 enters. El selectiu espanyol ha encadenat tres jornades alcistes, durant les quals ha pujat més del 3%, després de tancar gener amb caigudes properes al 4%. Mentrestant, l'FTSE MIB italià ha liderat els avenços a Europa (+2%) gràcies a l''efecte Draghi'. El president de la República ha encarregat l'expresident del Banc Central Europeu (BCE) formar un govern tecnòcrata al país (Super Mario ha acceptat, tot i que "amb reserves").
Dins de l'IBEX destaquen les pujades en Solaria (+ 4,84%) després que Berenberg hagi iniciat la seva cobertura amb un consell de 'comprar' i un preu de 26 euros.
Repsol (+4,87%), que ha encarregat la sortida a borsa del seu negoci de renovables, i Telefónica (+3,24%) també han pujat amb ganes i han impulsat el selectiu.
Tot i que el protagonista del dia ha estat Santander, que s'ha desinflat (+0,67%) després de publicar resultats (va perdre 8.771 milions el 2020, va guanyar un 90% menys al quart trimestre i pagarà un dividend de 2,75 cèntims d'euro amb càrrec a 2020).
La seva presidenta, Ana Botín, ha descartat qualsevol operació corporativa: "Us ho repeteixo. No ens interessen les fusions", ha sentenciat. Encara que sí que ha anticipat que compraran "negocis digitals" que permetin al banc augmentar la seva rendibilitat.
Finalment, Cellnex ha pujat un 0,4% després d'anunciar una altra mega operació, en comprar 10.500 torres d'Altice a França per 5.200 milions d'euros i anunciar una altra ampliació de capital per valor de 7.000 milions d'euros.
Els inversors han seguit també a prop Amazon i Alphabet després dels seus resultats i el pas al costat de Jeff Bezos a Amazon, mentre que les dades macro han estat igualment en el focus.
DADES ECONÒMIQUES
Els PMI serveis de gener d'Europa han estat millors del que s'esperava a Itàlia, França i la Zona Euro, i pitjors a Espanya i Alemanya. En tots els casos s'han situat per sota de 50, frontera que marca la diferència entre contracció i expansió.
Avui s'ha publicat també la inflació de la zona euro, que es va recuperar finalment molt més del que s'esperava al gener, impulsada per un augment en els preus a Alemanya i Països Baixos, i malgrat el continu estirada a la baixa de l'energia més barata.
Segons les dades de l'oficina d'estadística comunitària, Eurostat, l'Índex de Preus al Consum (IPC) va rebotar fins al 0,9%, xifra que torna la taxa al terreny positiu.
A més, s'ha publicat l'informe ADP d'ocupació als EUA, avançament de les dades oficials de divendres. L'economia nord-americana va crear 174.000 llocs de treball el mes passat, segons aquesta consultora privada, xifra que ha superat clarament la previsió de 49.000. A més, la destrucció d'ocupació de desembre s'ha revisat a la baixa fins a 78.000 des de 123.000.
Al costat de tot això, les vacunes segueixen en el punt de mira, amb aquesta idea d'Alemanya, que valora la compra de les vacunes russa i xinesa si l'EMA les aprova, mentre que igualment es continua parlant del cas GameStop, després de les últimes fortes caigudes en la companyia. La secretària del Tresor dels EUA, Janet Yellen, ha convocat una reunió dels principals reguladors de mercat per tractar aquest tema.
ANÀLISI TÈCNICA I ALTRES MERCATS
Pel que fa a l'aspecte tècnic de l'IBEX, al selectiu li està costant deixar enrere els 8.000 punts. Els experts de Bolsamanía destaquen que "és important que tanqui, durant les properes jornades, per sobre de la resistència dels 8.122 punts". Una cosa que no ha pogut aconseguir, malgrat intentar-ho durant la jornada.
En altres mercats, el petroli Brent rebota un 2,4%, fins als 57,72 dòlars, mentre l'euro es deprecia un 0,28% i es canvia a 1,2025 dòlars. A més, la rendibilitat del bo espanyol a 10 anys puja lleugerament fins al 0,11%.