L'IBEX rebota amb energia un 1,1% impulsat per renovables, turisme i bancs

Les incerteses, amb la possibilitat d'impagament d'Evergrande, segueixen molt presents

Per

Bolsamania | 21 set, 2021

Actualitzat : 18:17

L'IBEX 35 ha pujat un 1,16%, fins als 8.756 punts, després de dibuixar aquest dilluns una figura que "al final no va ser dolenta", segons apunten els experts de Bolsamanía. El selectiu va acabar el dia amb caigudes, però lluny de mínims intradia, i va acabar donant forma a una figura de rebot que ha tingut continuació aquest dimarts.

"A curt termini podríem veure com cobreix el buit baixista que va deixar aquest mateix dilluns als 8.760 punts. No obstant això, la resistència clau es troba als 8.858 punts. No veurem un senyal de fortalesa mentre no assistim a un tancament per sobre d'aquest nivell de preus", indica César Nuez, analista de Bolsamanía i responsable de Trader Watch.

Dins el selectiu, Solaria i Acciona han liderat els avenços després de conèixer-se que el Govern exclourà les renovables de les seves mesures per abaratir el rebut de la llum.

IAG també ha pujat de forma destacada després de disparar-se ahir davant de la decisió dels EUA de suavitzar les restriccions als turistes que vinguin del Regne Unit i de la UE. Els analistes consideren "molt positiu" aquest anunci, perquè suposarà un gran impuls a l'activitat de British Airways.

De la mateixa manera, beneficiarà altres companyies com Amadeus, líder mundial en el negoci de reserves aèries; i Ferrovial, que gestiona l'aeroport londinenc de Heathrow, porta d'entrada dels nord-americans cap a Europa.

A la banda negativa, han cridat l'atenció les caigudes en Telefónica (després d'un informe de JP Morgan en què han reiterat el seu pessimisme sobre l'operadora) i PharmaMar, en el dia en què ha complert un any a l'IBEX.

A més, les acereres ArcelorMittal i Acerinox també han registrat caigudes i no han aconseguit recuperar-se de la caiguda d'ahir. La resta de places europees també han pujat amb força, entre un 1% i un 1,5%, malgrat que el rebot a Wall Street ha perdut força, després d'una correcció del 5% al ​​setembre des dels màxims històrics de principis de mes.

LA CRISI D'EVERGRANDE

La crisi d'Evergrande va colpejar ahir totes les borses mundials per la por d'un contagi si finalment la promotora xinesa acaba fent fallida. No obstant això, el fortíssim rebot dels valors turístics després d'haver publicat que els EUA suavitzarà les restriccions als turistes estrangers que vinguin del Regne Unit i la Unió Europea va salvar la situació en el selectiu espanyol.

"Si bé la majoria dels factors que van impulsar les vendes d'ahir estaven al radar des de fa temps, la preocupació per la solvència de l'empresa immobiliària xinesa Evergrande va ser 'la gota que va fer vessar el got', contribuint al fet que el Hang Seng arribés a mínims de tretze mesos. Dit això, no és que aquest desenllaç per part d'Evergrande no s'hagi vist venir, i l'única sorpresa és per què els reguladors xinesos han permès que s'enfonsés de la forma en què ho ha fet", indica Michael Hewson, director d'anàlisi de CMC Markets a Londres, al seu informe diari.

"Amb dos pagaments d'interessos de bons en dòlars que vencen aquesta setmana, i sense que l'empresa pugui complir-los, el govern xinès podria enfrontar-se a l'elecció entre permetre un col·lapse ordenat de l'empresa o afrontar les conseqüències desordenades d'un efecte de contagi en tot el seu sistema financer", afegeix.

Les vendes d'ahir van provocar una fugida cap als bons, amb els bons del Tresor nord-americà, els gilts i els bunds guanyant, cosa que va donar lloc a una forta caiguda dels rendiments.

L'OCDE, POSITIVA AMB ESPANYA

L'agenda d'aquest dimarts ha inclòs les estimacions de l'OCDE, que preveuen que Espanya sigui la quarta economia que més creixi el 2021, un 6,8%.

Per 2022, el PIB del nostre país se situarà al 6,6%, el segon major creixement després de l'Índia (9,9%). Per al conjunt de l'eurozona, l'OCDE estima un creixement del 5,3% per a 2021 i del 4,6% el 2022.

A més, comença la reunió de dos dies de la Reserva Federal (Fed), les conclusions de la qual es coneixeran demà dimecres, amb les borses europees tancades.

ALTRES MERCATS

L'euro es canvia a 1,1723 dòlars (-0,03%). El petroli cau a prop de l'1%, amb el Brent als 73,28 dòlars i el WTI als 69,78 dòlars.

L'or puja un 0,8%, fins als 1.780 dòlars, i la plata puja més d'un 1%, fins als 22,48 dòlars.

El bitcoin cau un 2,7%, fins als 42.361 dòlars, i l'ethereum baixa un 1,3%, fins als 2.988 dòlars.

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys se situa a l'1,326% i el rendiment del bo espanyol a 10 anys cau fins al 0,316%.

Últimas noticias