L'IBEX lidera les alces a Europa i recupera els 8.000 malgrat la segona soca al Regne Unit

El selectiu espanyol ha anul·lat el buit baixista que va deixar dilluns

Per

Bolsamania | 23 des, 2020

Actualitzat : 18:16

L'IBEX ha tornat a liderar aquest dimecres les alces a Europa, després de fer-ho també durant la sessió de dimarts, i ha recuperat els 8.000 punts (+1,76%. 8.073 punts). La resta de places europees també han tancat en verd, però les alces s'han mantingut a prop de l'1%. Això, malgrat que les notícies procedents de l'àmbit internacional no són gens optimistes.

El president sortint dels Estats Units, Donald Trump, ha amenaçat de no signar el pla d'estímuls, d'uns 900.000 milions de dòlars, aprovat a l'altre costat de l'Atlàntic. Trump ha qualificat de "ridícules" les ajudes a la desocupació que contempla el text, de 600 dòlars, i ha demanat que s'elevin a 2.000 o 4.000 dòlars.

"Durant la nit, el president Trump va expressar la seva insatisfacció amb el paquet de 900.000 milions de dòlars i hi ha preocupació davant la possibilitat que no el signi. Els futurs dels índexs nord-americans es van veure pressionats per la notícia, però des de llavors s'han recuperat", explica David Madden, analista de CMC Markets a Londres.

A més, el Regne Unit ha comunicat que s'ha detectat una segona soca més contagiosa que la que va sorgir al sud d'Anglaterra. Aquesta nova mutació, que podria estar ja expandida per tot Europa, té el seu origen a Sud-àfrica.

L'optimisme ha tornat als inversors després que la Unió Europea i el Regne Unit hagin acostat postures, tant que les últimes informacions apunten que es podria arribar a un acord en les pròximes hores.

Una font consultada per 'Reuters' assegura que l'acostament que s'ha produït entre Brussel·les i Londres quan tot just queda una setmana per a la sortida definitiva del Regne Unit del club comunitari ha incrementat les esperances de poder evitar una turbulenta ruptura econòmica.

De moment, després de les fortes caigudes d'aquest dilluns a les borses, per l'aparició d'aquesta nova soca del coronavirus al Regne Unit, i el rebot de la passada jornada, els experts de Bolsamanía adverteixen que l'IBEX podria estar donant forma a un 'retrocés temporal' al nivell dels 8.000 punts. "No descartem la tornada de les vendes per aquests preus, i és que per tornar a veure un senyal de fortalesa, hauríem d'esperar un tancament per sobre dels 8.210 punts, preus una mica allunyats a dia d'avui", explica César Nuez, analista de Bolsamanía i responsable de Trader Watch.

Dins del selectiu han destacat les alces en IAG (+7,07%), Meliá (+6,62%) i Sabadell (+5,66%), mentre Grífols (-1,07%) i Siemens Gamesa (-0,90%) han estat els pitjors valors de la sessió d'avui.

Mentrestant, el nombre de contagis per Covid augmenta a tot el món i marca rècords a Anglaterra. El conseller delegat de BioNTech va dir aquest dimarts que la seva vacuna és efectiva amb la nova soca de virus en un intent de tranquil·litzar davant d'un dels dubtes més apressants actualment.

L'agenda d'aquest dimecres inclou el PIB del tercer trimestre a Espanya, que es revisa a la baixa fins al 16,4%. Durant la passada sessió es va conèixer l'última lectura del PIB del tercer trimestre als EUA, amb un creixement rècord del 33,4%.

Últimas noticias