L'IBEX i Europa cotitzen amb prudència per la tensió geopolítica, amb la mirada sobre PMI

El selectiu espanyol acumula retallades del 3% en les darreres tres jornades

Per

Bolsamania | 03 oct, 2024

L'IBEX 35 i la resta de borses europees cotitzen amb prudència aquest dijous (IBEX: +0,17%, 11.604; DAX: -0,25%; CAC: -0,32%; FTSE MIB: -0,21%; FTSE 100: +0,25%) després dels descensos d'ahir dimecres. El selectiu espanyol acumula retallades del 3% a les últimes tres jornades, després de perdre un 0,76% al primer dia de la setmana, un 1,72% al segon i un 0,55% al tercer.

Dins de l'IBEX, Grifols n'és el millor títol ara i les acereries (ArcelorMittal i Acerinox), els pitjors. Al Continu, atents a les alces en OHLA per la possible garantia de Cesce a una línia d'avals. A més, Airtificial cau de manera destacada després d'anunciar una ampliació de capital.

GEOPOLÍTICA I MACRO

La tensió geopolítica està marcant la setmana. Les últimes notícies indiquen que Israel avalua diverses opcions de resposta per prendre represàlies contra l'Iran, per l'atac amb míssils d'aquest últim. Aquestes mesures inclouen atacs a llançadors de míssils o infraestructura petroliera. Alguns funcionaris israelians han demanat atacs contra les seves instal·lacions nuclears, encara que una persona familiaritzada amb l'assumpte ha dit que això no està sent considerat, segons Financial Times. Biden també ha dit que s'oposaria a una ofensiva d'aquesta mena.

Al costat de la tensió geopolítica, els inversors també estan molt pendents de la macro. Com sabeu, l'IPC de la zona de l'euro del setembre, que es va publicar aquest dimarts, ha augmentat les possibilitats d'una altra retallada de tipus per part del Banc Central Europeu (BCE) aquest mes, i això ha fet caure els bancs.

Avui els inversors coneixeran els PMI serveis i compostos de la zona de l'euro del mes de setembre després de publicar-se els manufacturers dimarts. A més, s'anuncia l'índex de preus de producció de la zona de l'euro del mes de setembre. Als EUA, atents a les peticions setmanals de desocupació, al PMI serveis i compost del setembre i a l'ISM no manufacturer del setembre.

Al capítol empresarial, Tesco ha publicat resultats. A més, avui es parla d'OpenAI, que ha tancat la ronda de finançament amb una recaptació de 6.600 milions de dòlars. Això atorga a la companyia d'IA una valoració de 157.000 milions de dòlars i reforça els esforços per desenvolupar una tecnològica d'IA generativa líder al món. La ronda de finançament va ser liderada per Thrive Capital, la companyia de capital de risc dirigida per Josh Kushner, que va aportar 1.300 milions de dòlars. Microsoft, el patrocinador més gran d'OpenAI, hi va invertir al voltant de 750 milions de dòlars.

D'altra banda, cal destacar que ahir Wall Street va tancar pla i que, a Àsia, el Nikkei avui s'ha recuperat després de caure dimecres i suma un 2% a dalt. El Hang Seng, que ahir es va disparar un 6%, cedeix posicions.

L'IBEX MANTÉ LA CORRECCIÓ A CURT TERMINI

L'IBEX manté la correcció del curt termini i va acabar dimecres cobrint el buit alcista que va deixar el 17 de setembre passat als 11.581 punts.

"No descartem que pugui estendre els descensos del curt termini fins al nivell dels 11.400 punts. A la banda de suport que presenta entre els 11.200 i els 11.400 punts és probable que puguem veure la tornada de les compres", indica César Nuez, analista de Borsamania i responsable de Trader Watch.

"Cal no oblidar que la seva tendència principal és clarament alcista i que, més aviat que tard, sembla que podríem acabar veient una tornada de les compres que podria desembocar en un atac al nivell dels 12.000 punts, preus que va tocar la setmana passada".

ALTRES MERCATS

L'euro es canvia als 1,1038 dòlars (-0,0634%). El petroli continua alcista per la tensió geopolítica. El Brent avança un 1,6% (75,09 dòlars) i el WTI, un +1,8% (71,33 dòlars).

L'or puja un 0,18% (2.674 dòlars) i la plata baixa un 0,16% (31,87 dòlars).

El bitcoin cau fins als 61.213 dòlars i l'ethereum, fins als 2.382 dòlars.

La rendibilitat del bo americà a 10 anys puja al 3,804%.

Últimas noticias