L'IBEX es queda a les portes dels 8.500 punts impulsat per renovables i elèctriques
El selectiu cotitza a màxims anuals tot i la recollida de beneficis en els bancs
Actualitzat : 18:18
L'IBEX ha avançat un 0,62%, fins als 8.496 punts, i ha renovat els seus màxims anuals registrats aquest dilluns. El selectiu espanyol s'ha recolzat en els valors associats a les energies renovables i en les elèctriques, a més d'Inditex, que presenta resultats aquest dimecres. Tot i que la recollida de beneficis en els bancs ha impedit que les pujades fossin més destacades. El selectiu espanyol no tanca per sobre dels 8.500 punts des de principis de març de 2020.
A l'àmbit empresarial, Solaria, Soltec i altres empreses de renovables s'han disparat en borsa per l'interès comprador de la noruega Statkraft, que ha manifestat la seva intenció de créixer a Espanya mitjançant adquisicions.
A més, Siemens Gamesa ha avançat amb molta força després d'un acord amb Elawan Energy per instal·lar un dels seus majors complexos eòlics a Espanya.
Un altre valor molt alcista ha estat Ferrovial, després que Goldman Sachs reiterés el consell de compra per al valor, amb una valoració de 28 euros per títol.
A més, Naturgy ha celebrat Junta amb la incertesa de si el Govern aprovarà l'OPA parcial d'IFM, mentre que Renfe negocia la compra del 50% de la txeca Leo Express per créixer a Europa; i Grifols ha adquirit al 56% restant de GigaGen.
L'OCDE, POSITIVA AMB ESPANYA
D'altra banda, l'OCDE preveu una recuperació més forta a Espanya, ja que ha anticipat un creixement del 5,7% el 2021 i del 4,8% el 2022, set dècimes més del previst anteriorment i vuit dècimes més el 2022.
Avui els inversors estan pendents del PIB de la zona euro, que es va contraure entre octubre i desembre un 0,7% intertrimestral, una dècima més del previst. En termes interanuals, la caiguda va ser del 4,9%, lleugerament inferior al 5% avançat. Per la seva banda, el nombre d'ocupats a la zona euro al quart trimestre de 2020 va arribar als 157.900.000, una xifra que representa una caiguda de 3,1 milions de llocs de treball en comparació amb el mateix període de 2019.
Mentrestant, la pandèmia segueix en el focus. Els Estats Units ha dit que permet als vacunats reunir-se amb altres vacunats en llocs tancats i sense mascareta, tot i que recomana precaució. A Espanya, l'esperança és que la temporada turística d'estiu se salvi amb l'entrada en vigor d'un passaport sanitari a nivell europeu.
UNA ALTRA VEGADA EL BITCOIN
Enmig d'una nova embranzida de l'interès institucional, el bitcoin deixa una altra vegada fortes pujades aquest dimarts i la seva capitalització de mercat ha tornat a enfilar per sobre de la marca del bilió de dòlars. La més operada de les divises de xifrat ha ampliat el seu valor després que el preu hagi tocat màxims de dues setmanes a prop dels 54.500 dòlars. Durant l'última setmana puja al voltant d'un 10% i en aquests moments es cotitza als 54.677 dòlars (+4,88%) i l'ethereum puja un 3,2%, fins als 1.830 dòlars.
I COM ESTÀ EL IBEX?
Després de marcar aquest dilluns nous màxims anuals, els experts de Bolsamanía remarquen que l'índex "es troba a punt de confirmar el final del moviment lateral de les últimes setmanes". En aquest sentit, no descarten que s'acabi veient una extensió dels guanys fins al nivell dels 8.683 punts.
"El primer nivell de suport es troba als 8.239 punts. No observarem cap senyal de debilitat mentre cotitzi per sobre d'aquest nivell de preus", apunta César Nuez, analista de Bolsamanía i responsable de Trader Watch.
Mentrestant, els inversors segueixen pendents de la pujada de la rendibilitat dels bons (la del bo a 10 anys dels EUA va superar aquest dilluns, breument, l'1,6%) i de tot el que vagi passant a l'altre costat de l'Atlàntic: des de la caiguda en les tecnològiques, que va tornar a repetir ahir, fins a l'aprovació del pla de Joe Biden per part de la Cambra de Representants aquesta mateixa setmana. S'espera que el president el signi abans que expirin els principals programes d'atur diumenge.
ALTRES MERCATS
En altres mercats, l'euro s'aprecia un 0,48% i es canvia als 1,1907 dòlars. El petroli Brent cau un 0,1%, fins als 68,28 dòlars. A més, l'unça d'or puja un 2%, fins als 1.710 dòlars; i la rendibilitat del bo espanyol a 10 anys es relaxa fins al 0,36%.