L'IBEX es gira al verd en els últims compassos gràcies al suport dels bancs i Meliá

El Col·legi Electoral ha certificat aquesta matinada Joe Biden com a president

Per

Bolsamania | 15 des, 2020

Actualitzat : 18:31

L'IBEX 35 s'ha girat al verd i ha pujat un 0,14%, fins als 8.152 punts, després d'estar cotitzant durant tota la sessió en terreny negatiu. L'extensió de les negociacions per evitar un Brexit dur va fer rebotar les borses europees, encara que l'avanç de la pandèmia del coronavirus va frenar l'optimisme dels inversors.

El consell de supervisió del Banc Central Europeu (BCE), compost per funcionaris designats pel BCE i els principals reguladors bancaris nacionals, decidirà si s'aixeca la prohibició a la banca per repartir dividends i com ho fa. JP Morgan anticipa "restriccions més estrictes" i un lent retorn dels dividends per als bancs espanyols i europeus.

Tot i que encara no s'ha pronunciat, les financeres de l'IBEX esperen bones notícies i aquest dimarts han estat entre els valors més alcistes. Sabadell ha avançat un 5,06%, Bankia i CaixaBank ho han fet a prop d'un 3,5%, Santander i Bankinter més d'un 3% i BBVA, la menys alcista, un 1,76%

Encara que, sens dubte, el valor més alcista ha estat Meliá, que ha volat un 6,84%. Les alces es produeixen malgrat el fet que cada vegada hi ha més les restriccions imposades pels països. A aquestes restriccions imposades per Alemanya fins al 10 de gener s'ha sumat el confinament anunciat per Països Baixos fins al 19 de gener, fet que indica la gravetat de la situació, tot i que a Espanya la situació general és una mica més positiva (encara que els contagis han tornat a repuntar).

Als Estats Units, el Col·legi Electoral ha certificat aquesta matinada Joe Biden com a president, després que el Tribunal Suprem rebutgés les demandes de Donald Trump, qui encara no ha reconegut la seva derrota. A més, republicans i demòcrates segueixen negociant sense èxit un nou programa d'estímuls econòmics.

Wall Street va tancar amb signe mixt (Dow Jones -0,62%; S&P 500 -0,44%; Nasdaq +0,50%), ja que la por dels nous tancaments, a causa de l'important augment de casos als EUA, va pesar més que el començament de la campanya de vacunació.

A Espanya, els inversors han descomptat de manera negativa els resultats d'Inditex i i estan pendents de la decisió del regulador europeu sobre els dividends dels bancs.

La matriu de Zara cau un 2% tot i que ha guanyat 866 milions d'euros durant el seu tercer trimestre fiscal i després d'haver pujat dilluns un 4%. La companyia ha confirmat que les restriccions a la mobilitat imposades en diversos mercats "han afectat" les vendes a les seves botigues físiques.

MÉS CITES IMPORTANTS

Avui s'han publicat dades rellevants a la Xina. La producció industrial de novembre va pujar un 7%, en línia amb les previsions; i les vendes minoristes del mateix mes van pujar un 5%, enfront del 5,2% esperat. Les borses asiàtiques han baixat de forma moderada.

A nivell monetari, aquest dimecres arriben les últimes reunions de l'any de la Reserva Federal (Fed) i el Banc d'Anglaterra (BoE). Per a la Fed, els experts de Bank of America no esperen ajustos en els paràmetres de compra d'actius. "El focus de la reunió serà el to que empri el banc central nord-americà, ja que esperem que deixi els tipus i les compres d'actius sense canvis. Creiem que ni les condicions econòmiques ni financeres són prou greus com per justificar una flexibilització addicional de la política en aquest moment", indiquen des de la companyia.

I a l'escena econòmica, també dimecres hi haurà PMI manufacturers i serveis a Europa i dijous es coneixerà l'IPC de la zona euro. Divendres, el colofó ​​la posarà la 'quàdruple hora bruixa', el venciment trimestral d'opcions i futurs sobre accions i índexs.

En altres mercats, el petroli Brent puja un 0,1%, fins als 50,02 dòlars, mentre l'euro s'aprecia un 0,06% i es canvia a 1,2150 dòlars. A més, l'unça d'or puja un 0,8%, fins als 1.847 dòlars. Finalment, la rendibilitat del bo espanyol a 10 anys cotitza en mínims històrics negatius del 0,01%.

Últimas noticias