L'IBEX aconsegueix salvar els 8.000 punts tot i que tanca la setmana amb caigudes del 2%

El selectiu ha rebotat després de posar a prova el suport de curt termini dels 7.950 punts

Per

Bolsamania | 12 feb, 2021

Actualitzat : 18:09

L'IBEX ha pujat un 0,22% aquest divendres, fins als 8.055 punts. Després de marcar un mínim intradia als 7.921 punts i posar a prova el suport dels 7.950 punts, ha rebotat per sobre de 8.000 punts, sostingut pels guanys al sector elèctric. L'índex ha corregit gran part de les pujades de la setmana anterior, en què es va revalorar més d'un 5%, i ha tancat la setmana amb un descens de l'1,94%.

A l'àmbit macro, aquest divendres destaca la publicació de l'IPC definitiu de gener a Espanya (torna a taxes positives després de pujar un punt), el PIB del Regne Unit (es va contraure un 9,9% el 2020, la seva caiguda més gran de la seva història).

Mentrestant, al pla empresarial, Disney va anunciar els seus comptes ahir a la nit a l'altre costat de l'Atlàntic amb uns ingressos de 16.250 milions de dòlars, enfront dels 15.900 milions estimats pels analistes. La seva plataforma Disney+ comptava el 2 de gener de 2021 amb 94,9 milions de subscriptors de pagament. La companyia havia fixat per 2024 superar els 90 milions.

De tornada a l'IBEX, dins el selectiu ha destacat les fortes caigudes en Solaria (-5,7%), mentre que les elèctriques i gasistes, amb Naturgy, Endesa i Enagás al capdavant, han liderat les compres. Al Continu, altres valors associats a les renovables, com Grenergy, també han pujat amb força. La setmana que ve, Repsol serà protagonista amb els seus resultats, previstos per al dijous.

SEGUEIX EL SUPORT AL BITCOIN

I si fa uns dies Tesla va anunciar que havia comprat 1.500 milions en bitcoin i que permetrà adquirir els seus productes amb la criptodivisa, el que va portar aquesta a assolir nous màxims històrics als 47.000 dòlars, aquest dijous es va repetir una cosa semblant després que la 'cripto' rebés el suport de Bank of New York Mellon i Mastercard.

El bitcoin va superar els 48.000 dòlars després que Bank of New York Mellón anunciés que començarà a finançar l'actiu digital. Després, Mastercard va dir que donarà suport a la seva web a criptodivises. En aquests moments, el bitcoin es deixa un 0,2%, fins als 47.798 dòlars.

ANY NOU XINÈS

Avui divendres ha arrencat l'Any Nou Xinès. És l'any del bou, un any per al qual els experts tenen previsions molt favorables per a la Xina, que ha estat capaç de recuperar-se ràpidament de la pandèmia. L'any passat les celebracions d'aquesta festivitat van haver de suspendre per la Covid, que començava a despuntar.

Amb motiu de la celebració, la majoria de borses asiàtiques romanen tancades. Cal destacar que Joe Biden, president dels Estats Units, està aprofitant aquest esdeveniment per posar el país en el punt de mira.

D'una banda, ha mantingut la seva primera conversa telefònica amb el president xinès, Xi Jinping, durant la qual, segons la Casa Blanca, s'ha mostrat considerablement crític amb les formes de procedir del gegant asiàtic en diferents àmbits.

A més, CNBC publica avui divendres que Biden va advertir ahir dijous que la Xina està superant agressivament els EUA en matèria d'infraestructures. "Estan invertint molts diners, estan invertint milers de milions de dòlars (...) Es menjaran el nostre dinar", va dir Biden davant un grup de senadors republicans i demòcrates amb els quals es va reunir al Despatx Oval.

ANÀLISI TÈCNICA I ALTRES MERCATS

Ha estat una setmana de manca de catalitzadors per avivar la flama de les pujades i d'esgotament per al selectiu espanyol. "Estarem molt pendents de la tornada de les compres per aquests preus. El primer nivell de resistència es troba als 8.260 punts, preus que hauria de superar si volem veure un atac al nivell dels 8.439 punts", assenyala César Nuez, analista de Bolsamanía

ALTRES MERCATS

En altres mercats, l'euro es desprecia un 0,1% i es canvia als 1,2119 dòlars. Pel que fa al petroli, el Brent puja un 1%, fins als 61,80 dòlars. A més, l'or puja un 0,1%, fins als 1.828 dòlars, mentre la rendibilitat del bo espanyol a 10 anys repunta fins al 0,16%.

Últimas noticias