L'IBEX acomiada la setmana amb la ressaca del BCE i la mirada sobre el creixement xinès

Els inversors descompten que el BCE continuarà baixant els interessos

Per

Bolsamania | 18 oct, 2024

L'IBEX 35 i la resta de borses europees registren lleugeres caigudes, en un dia de ressaca després de la decisió de tipus d'ahir del Banc Central Europeu (BCE), que els va retallar en 25 punts bàsics i va reiterar el missatge que anirà "reunió" a reunió". Els analistes creuen que, excepte un repunt inesperat de la inflació, el banc central farà una altra rebaixa de les taxes a la trobada del desembre.

El selectiu espanyol surt avui des dels 11.904 punts. Això, després de desmarcar-se ahir de la resta d'Europa, que va acabar verda, i tancar amb retallades del 0,77%. L'índex durant bona part de la setmana ha estat lluitant per superar els 12.000 punts.

"El seu aspecte tècnic és molt bo, si bé no hem d'oblidar que dimarts passat es va deixar un buit alcista als 11.850 punts i no descartem que acabi cobrint-lo abans de continuar amb les pujades", assenyala César Nuez, analista tècnic de Bolsamanía i responsable de Trader Watch.

Amb tot, l'IBEX acumula durant la setmana alces de l'1,57%. Aquestes darreres jornades han estat marcades per la publicació de resultats empresarials importants als EUA i per dades macro rellevants. Pel que fa als resultats, ahir a la nit Netflix va presentar uns comptes del tercer trimestre que han agradat i puja un 5% al ​​mercat 'after hours' de Wall Street.

Pel que fa a les dades, avui dia s'ha conegut el PIB de la Xina del tercer trimestre, sens dubte la referència més rellevant de la sessió. Va pujar un 4,6%, lleugerament per sobre de les expectatives, però per sota del 4,7% previ i de l'objectiu del 5% del govern xinès.

El Japó ha publicat l'IPC del setembre, que es modera al 2,5% des del 3,0%, mentre que la taxa subjacent que exclou els preus dels aliments frescos va augmentar el 2,4% interanual, en comparació amb les estimacions del 2,3% i la dada prèvia de 2,8%.

ALTRES MERCAT: L'OR SUPERA ELS 2.700 PER PRIMERA VEGADA

L'or ha superat els 2.700 dòlars per unça per primer cop. Ara puja un 0,74%, fins als 2.727 punts. El creixent conflicte a l'Orient Mitjà està impulsant els inversors a buscar refugi segur. El metall ha pujat un 30% aquest any, encaminant-se al seu millor exercici anual en dècades.

La plata suma un 1,59% (32,28 dòlars).

El petroli puja un 0,3%. El Brent se situa als 74,68 dòlars i el WTI, als 70,95 dòlars.

El bitcoin avança fins als 67.941 dòlars i l'ethreum, fins als 2.624 dòlars.

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys puja al 4,097%.

Últimas noticias