L'IBEX accelera cap als 8.600 punts impulsat pels bancs i valors turístics
Els bancs deixen enrere la caiguda d'Archegos Capital i reboten amb força
Actualitzat : 18:38
IBEX 35
12:12 08/11/24
|
|
|
L'IBEX 35 ha accelerat i ha pujat un 1,21%, fins als 8.595 punts, impulsat pels bancs i els valors associats al turisme. El selectiu espanyol cerca atacar la resistència de 8.624 punts, màxims del buit baixista de fa una setmana. "Si aconseguís superar aquesta resistència, és probable que puguem acabar veient una extensió dels guanys fins al nivell dels 9.000 punts", afirma César Nuez, analista de Bolsamanía.
Malgrat que la situació actual a Europa a curt termini segueix condicionada per les restriccions a la mobilitat per frenar el coronavirus, els inversors es mostren optimistes a mitjà i llarg termini.
Bona prova d'això és que l'índex de sentiment econòmic a la zona euro ha pujat al març fins a 101 des de 93 i ha superat àmpliament la previsió de 96. I això es tradueix en el bon comportament del DAX 30 alemany, que ha marcat un nou màxim històric a prop dels 15.000 punts.
Al pla empresarial, Siemens Gamesa ha estat el valor més alcista de l'IBEX amb alces del 5,78% després d'anunciar un contracte amb Repsol per a la instal·lació de 120 MW eòlics.
A més, ACS ha repuntat un 2,67% a causa de la venda imminent a Vinci de la seva filial industrial Cobra per uns 5.200 milions d'euros; i Fluidra es beneficia d'un consell positvo de JP Morgan.
Un altre dels factors alcistes ha estat el bon comportament dels valors associats al turisme, com IAG, Aena o Meliá. Ryanair ha confirmat que operarà aquest estiu amb Balears més de 700 vols setmanals i sumarà 22 noves rutes, un senyal positiu de cara a la temporada d'estiu.
També és notícia Cellnex, que ha anunciat una emissió de 193 milions d'accions a 36,3 euros per la seva ampliació de capital de 7.000 milions.
A Espanya, l'IPC s'ha disparat més d'un punt al març, fins a l'1,3%, el seu major nivell en gairebé dos anys. A més, les vendes del comerç minorista han moderat la seva caiguda interanual fins al 5,9%; i els preus d'exportacions han pujat un 1,1% al febrer, la seva major alça des de 2019.
Els operadors també mantenen un ull posat sobre les notícies que arriben de les vacunes. BioNTech ha anunciat que, al costat del seu soci Pfizer, preveu elevar la fabricació de vacunes aquest any fins als 2.500 milions de dosis, un 25% més de l'esperat en un primer moment.
Les informacions que arriben des dels EUA, en canvi, són l'altra cara de la moneda. La campanya d'immunització marxa vent en popa, després de l'anunci del president, Joe Biden, que el 90% de la vacunació podrà vacunar-se a partir del 19 d'abril. Malgrat tot, el president estatunidenc ha llançat un advertiment sobre una volta a la normalitat massa ràpida davant l'augment dels contagis per Covid-19.
L'actualitat a l'altre costat de l'Atlàntic també passa pel pla d'infraestructures de 3 bilions de dòlars que Biden detallarà aquest dimecres i que ha tornat a elevar la corba de rendiments del deute dels EUA. El bo a 10 anys s'ha disparat fins a l'1,728% aquesta passada matinada i el dòlar ha marcat màxims d'un any enfront del ien. L'euro/dòlar es manté al voltant de 1,1750-60 dòlars.
En altres mercats, el bitcoin puja un 2%, fins als 59.085 dòlars després de l'anunci de Visa que començarà a fer proves per acceptar pagaments amb criptomonedes. El petroli Brent baixa un 0,5%, fins als 64,63 dòlars, després del reflotament del vaixell de càrrega encallat en el Canal de Suez i la reobertura del trànsit marítim. Finalment, la rendibilitat del bo espanyol a 10 anys repunta amb força un 12%, fins al 0,35%.