L'IBEX 35 torna als guanys impulsat per Cellnex, BBVA i Fluidra

El preu del cru Brent ha escalat fins als 85 dòlars després de la retallada de l'OPEP+

Per

Bolsamania | 04 abr, 2023

Actualitzat : 18:22

L'IBEX 35 (+0,28%; 9.183 punts) ha tancat la jornada amb moderats guanys després de la sessió mixta d'aquest dilluns a Wall Street i les pèrdues que va registrar el selectiu espanyol la jornada passada.

Els valors més alcistes han estat Cellnex, després de la dimissió de dos consellers, cosa que aplana el camí per al nomenament d'un nou conseller delegat; altres valors com Fluidra, Rovi i BBVA (amb Santander es beneficia d'una millora de valoració de Morgan Stanley). A més, Indra i Acciona Energía també han reboten amb força.

A Àsia, les borses han tancat amb signe mixt, mentre les borses nord-americanes es decanten pel vermell.

Els inversors continuen analitzant les conseqüències de la retallada inesperada de producció de petroli anunciada per l'OPEP+, que va provocar fortes pujades en el preu del cru i va afavorir en borsa les petrolieres.

PETROLI A 100 DÒLARS?

Els experts de Julius Baer assenyalen que “amb la clara convicció que els fonaments del mercat, més que la geopolítica, dicten els preus, veiem que el petroli es dirigeix cap al seu equilibri de mercat sostenible a llarg termini, que ubiquem a prop dels 70 dòlars per barril".

No pensen el mateix des de Goldman Sachs. Els seus analistes han elevat 5 dòlars la seva previsió per al preu del petroli Brent a finals del 2023, fins als 95 dòlars per barril. Per al 2024, han elevat 3 dòlars la seva previsió, fins als 100 dòlars. El cru Brent cedeix un 0,6% (84,37 dòlars) i el West Texas, un 0,4% (80,07 dòlars).

AGENDA DE LA JORNADA

Actualment, el Banc de la Reserva Federal d'Austràlia ha mantingut els tipus d'interès en el 3,6%, tot i que no ha descartat més pujades en el futur per controlar la inflació.

A Espanya, s'han publicat dades d'atur i afiliació a la Seguretat Social del març. L'atur va baixar en 48.755 persones al març, afavorit per les contractacions per a la Setmana Santa.

I als Estats Units, hem conegut l'enquesta JOLTS de vacants d'ocupació, una referència, que està sent vigilada de prop per conèixer la salut del mercat laboral nord-americà, que ha mostrat un descens de les vacants fins als 9,9 milions, mentre que el consens esperava que s'ubiquessin a les 10,5 milions.

A nivell geopolític, Finlàndia s'ha convertit aquest dimarts en nou membre de l'OTAN, un moviment contrari als interessos de Rússia.

ANÀLISI TÈCNICA DE L'IBEX 35

"Sembla molt probable que de manera immediata puguem acabar veient com l'IBEX 35 cobreix el buit alcista que va deixar dijous passat als 9.070 punts. Una vegada que aconsegueixi cobrir aquest buit, és molt probable que puguem acabar veient la volta de les compres", assegura César Nuez, analista de Bolsamanía.

"A curt termini, el més normal és que puguem acabar veient una extensió dels guanys fins al nivell dels 9.423 punts, màxims del buit baixista que va deixar el 10 de març passat. El biaix principal continua sent clarament alcista i ho continuarà sent mentre es mantingui cotitzant per sobre dels 8.703 punts, primer nivell de suport”, afegeix aquest expert.

En altres mercats, l'euro s'aprecia un 0,52% (1,0952 dòlars), i l'unça d'or repunta un 1,84% (2.037 dòlars). A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys cau fins al 3,35% i el bitcoin cedeix un 0,28% (28.042 dòlars).

Últimas noticias