L'IBEX 35 torna a les pèrdudes després de les vacances de Setmana Santa

La inflació de la Xina del març ha caigut al 0,7%, el nivell més baix en 18 mesos

Per

Bolsamania | 11 abr, 2023

Actualitzat : 18:35

L'IBEX 35 ha tancat en vermell (-0,8%, 9.237 punts) després d'arrencar la sessió en positiu. La resta de borses del Vell Continent s'han desmarcat d'Espanya i han acabat la jornada en terreny positiu. Això, després de l'aturada de Setmana Santa, amb el festiu de divendres passat i dilluns. Dins de l'IBEX han destacat les pujades en Grifols, bancs com Unicaja o Bankinter i les acereries i les caigudes en Acciona, Acciona Energía, BBVA i Santander.

Wall Street, que sí que va obrir ahir, va acabar el dia amb moviments moderats i signe mixt, mentre que a l'Àsia també hi ha hagut un comportament dispar dels índexs aquesta matinada.

Precisament a Àsia hi ha diversos aspectes destacables aquest dimarts. En primer lloc, la inflació de la Xina del març ha caigut al 0,7% des de l'1,0% previ, el nivell més baix dels últims 18 mesos. A més, a Corea del Sud, el banc central ha mantingut els tipus sense canvis, al 3,5%, per segona vegada consecutiva. També a Àsia, avui es parla d'Alibaba Cloud, la unitat de computació al núvol del gegant tecnològic Alibaba, que ha presentat el seu propi producte a l'estil ChatGPT, Tongyi Qianwen, i ha dit que l'integrarà a totes les aplicacions de la companyia.

Pel que fa a l'agenda d'aquest dimarts, cal destacar que l'FMI ha presentat el seu informe de perspectives mundials (millora la previsió de creixement d'Espanya a l'1,5% el 2023 i la rebaixa al 2% el 2024), mentre que a la eurozona s'han publicat les vendes al detall del març (van caure un 0,8% intermensual, en línia amb el que estava previst).

També cal estar pendent, al pla empresarial, de Técnicas Reunidas, que es desploma del 16% després d'anunciar aquest dilluns que ampliarà capital en 150 milions amb un descompte important (preu de 6,15 euros per acció). A més, els inversors no perden de vista Ferrovial, que aquest dijous celebra la Junta d'Accionistes en què votarà el trasllat als Països Baixos. El Govern va tornar a demanar-li ahir que reconsideri la seva decisió. A més a més, sembla que el fons Norges votarà en contra de la marxa.

EL BITCOIN SUPERA ELS 30.000 DÒLARS

El bitcoin també està al focus avui després d'escalar per sobre dels 30.000 dòlars (+3,5%, 30.197 dòlars) mentre continua aprofitant la inèrcia positiva que ha suposat per a la criptodivisa tota la crisi financera que s'ha viscut durant el mes de març i que ha arribat a convertir-la en un actiu refugi davant de les turbulències. La 'cripto' supera aquest nivell per primer cop des del juny de l'any passat.

També està impulsant al bitcoin la perspectiva que la Reserva Federal (Fed) frenarà més aviat que tard les alces de tipus.

"És clar que el mercat està descomptant un alentiment del creixement i, alhora, una relaxació de la política monetària per part de la Reserva Federal en el transcurs del 2023", assenyala Richard Mico, conseller delegat als Estats Units i director jurídic de Banxa, un proveïdor d'infraestructures de pagament per a criptomonedes, segons recull CoinDesk.

L'ethereum puja un 1,17% i se situa per sobre dels 1.900 dòlars (1.913 dòlars).

ALTRES MERCATS

L'euro es canvia als 1,0909 dòlars (+0,46%). El petroli puja un 1%. El Brent se situa als 85,11 dòlars i el WTI, als 81,04 dòlars.

L'or suma un 0,71% (2.018 dòlars) i la plata avança un 1,10% (25,18 dòlars).

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys se situa al 3,44%.

Últimas noticias