L'IBEX 35 torna a caure, llastat pels bancs, però salva els 9.300 punts

El govern d'Itàlia ha aprovat un impost extraordinari a la banca

Per

Bolsamania | 08 ago, 2023

Actualitzat : 18:51

L'IBEX 35 (-0,61%; 9.301,8 punts) ha tornat a caure aquest dimarts després de l'inesperat impost als bancs italians. En plena temporada estival, els inversors han descomptat febles dades econòmiques a la Xina i esperen les dades d'inflació que es publicaran a la Xina, els EUA i el Vell Continent durant els propers dies.

A Europa, una de les notícies del dia, i que afecta el sector bancari europeu (sobretot l'italià), és que Itàlia ha aprovat de manera inesperada un nou impost als bancs per recaptar 2.000 milions d'euros el 2023.

L'índex Ftse Mib italià ha caigut un 2,14%, ja que les entitats italianes han caigut amb moltíssima força. Dins del selectiu espanyol, Santander i Unicaja han estat els valors més baixistes, tot i que també han cedit posicions la resta de bancs.

Wall Street va aconseguir rebotar després de registrar la setmana més baixista des del març, encara que avui cotitza amb caigudes.

L'agència Moody's ha retallat la valoració de 10 bancs petits i mitjans i ha assenyalat que podria rebaixar la qualificació dels principals prestadors, incleont-hi U.S. Bancorp, Bank of New York Mellon, State Street i Truist Financial, a causa de les pressions creixents sobre el sector bancari.

A Àsia, les borses pugen de manera moderada, encara que el Hang Seng de Hong Kong perd més de l'1%.

En aquesta regió, la Xina és novament protagonista perquè ha publicat febles dades econòmiques. Les importacions del gegant asiàtic van caure el 12,4% el juliol, molt per sobre de la caiguda esperada del 5%. I les exportacions del mateix període van baixar un 14,5%, també per sobre de la baixada prevista del 12,5%.

VISIÓ DE MERCAT

"Aquesta setmana, les xifres d'inflació dels Estats Units i la Xina brindaran més informació sobre les economies més grans del món. Tot i això, s'espera que les lectures es moguin en direccions oposades.

Als Estats Units, els inversors es preparen per a una reacceleració de la pujada de preus que podria pressionar la Reserva Federal per tornar a pujar les taxes d'interès al setembre.

Per contra, s'espera que la inflació xinesa es mantingui a prop de la contracció i podria fer que el PBoC (Banc Popular de la Xina) retalli les taxes”, explica Stephen Innes, gestor d'SPI AM.

REFERÈNCIES DE LA JORNADA

Durant la jornada, s'ha publicat l'IPC del juliol a Alemanya, que ha confirmat una taxa general d'inflació del 6,2% internacional; i també s'ha conegut la balança comercial de França i els EUA.

Al capítol de resultats, empreses com Glencore, Bayer i InterContinental Hotels han publicat les seves xifres trimestrals, i als Estats Units ho han fet UPS i Eli Lilly.

ALTRES MERCATS

En altres mercats, el petroli Brent ha baixat un 0,73%, fins als 84,72 dòlars. Per part seva, l'euro s'ha depreciat un 0,50%, fins als 1,0945 dòlars.

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys s'ha relaxat fins al 4,016%, i l'unça d'or ha cedit un 0,41%, fins als 1.962 dòlars. Finalment, el bitcoin ha repuntat un 1,45%, fins als 29.492 dòlars.

Últimas noticias