L'IBEX 35 tanca per sobre dels 8.800 abans del discurs de Powell

A partir de les vuit de la tarda es coneixeran les conclusions de la reunió de la Reserva Federal

Per

Bolsamania | 22 set, 2021

Actualitzat : 18:43

L'IBEX 35 (+0,60%, 8.808 punts) i la resta de places europees han tancat amb alces a l'espera de les conclusions de la reunió de dos dies de la Reserva Federal (Fed). Les borses del Vell Continent estenen així l'avanç de la passada jornada. Wall Street, per la seva banda, puja després de tancar pla aquest dimarts, mentre que a Àsia també s'ha vist un to diferent i moviments continguts aquesta matinada. Avui Hong Kong ha tancat per festiu.

Els inversors es van tranquil·litzar ahir després dels nervis de dilluns provocats per la crisi d'Evergrande, que van donar lloc a fortes caigudes en totes les borses mundials. Ara, encara que segueix havent-hi preocupació, es creu que l'efecte contagi d'un possible impagament per part de la promotora es contindrà i que el govern xinès, d'alguna manera, esmorteís una possible caiguda.

Avui, a més, hi ha una bona notícia relacionada amb Evergrande. Segons publica Reuters, la principal unitat de la promotora ha anunciat que realitzarà un pagament de cupons dels seus bons nacionals aquest 23 de setembre, cosa que ofereix cert alleujament a uns mercats molt tensos per aquest assumpte.

Dins de l'IBEX han destacat les alces de Sabadell, ArcelorMittal i Repsol. PharmaMar també ho ha fet bé després de rebre l'aprovació provisional de Zepzelca a Singapur. A la banda negativa, els pitjors títols han estat els de Solaria, Cellnex, REE i Inditex.

LA FED... I ALTRES BANCS CENTRALS

El que hagi de dir Jerome Powell a partir de les vuit de la tarda hora espanyola serà determinant per al futur de les borses a l'altre costat de l'Atlàntic i per al que facin aquest dijous les d'Àsia i d'Europa. Diuen els experts que serà interessant veure si la narrativa ha canviat davant la pujada dels preus de l'energia i la crisi d'Evergrande.

"Just abans que es publiqués l'informe d'ocupació d'agost hi havia una previsió generalitzada que la reunió d'avui seria l'oportunitat perquè el banc central dels EUA assenyalés l'inici de la reducció de la quantitat del seu programa de compra de bons de 120.000 milions de dòlars al mes", recorda Michael Hewson, director d'anàlisi de CMC Markets a Londres.

"Una xifra mensual de nòmines no agrícoles de 235.000 va posar fi a aquest relat, encara que això no vol dir que no s'hagi de produir una reducció de la compra de bons, sinó que pot trigar una mica més en produir-se, ja que la majoria dels experts aposten perquè comenci al desembre", afegeix.

"La realitat és que no hi ha moltes raons perquè no es produeixi abans, tenint en compte la situació actual de l'economia nord-americana en relació amb la que hi havia el desembre de l'any passat. Si el BCE pot començar a reduir la quantitat del seu programa PEPP, no hi ha absolutament cap raó per la qual la Reserva Federal no pugui seguir el seu exemple, tot i el mal informe d'agost", conclou Hewson.

Per la resta, avui hi ha hagut reunió del Banc del Japó, que ha mantingut la política monetària sense canvis, tot i que ha ofert una visió una mica més ombrívola pel que fa a les exportacions i la producció, la qual cosa reforça les expectatives que el banc central japonès mantindrà els estímuls. A més, ha parlat de recuperació moderada de l'economia japonesa, gràcies als avenços de la vacunació.

A la Xina, el Banc Popular ha mantingut al 3,75% el tipus de referència per als préstecs a un any.

ALTRES MERCATS

L'euro es canvia als 1,1729 dòlars (+0,05%). El petroli puja un 1,5%, amb el Brent als 75,37 dòlars i el WTI als 71,59 dòlars.

L'or està pla, als 1.776 dòlars, i la plata puja lleugerament, fins als 22,68 dòlars.

El bitcoin avança un 0,3%, fins als 42.251 dòlars, mentre l'ethereum es revalora un 1,5%, fins als 2.932 dòlars.

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys se situa a l'1,333%.

Últimas noticias