L'IBEX 35 tanca gairebé pla després de les últimes caigudes i referma els 9.200 punts

Avui s'han publicat l'IPC i els preus de producció del juny a la Xina

Per

Bolsamania | 10 jul, 2023

Actualitzat : 18:03

L'IBEX 35 ha cotitzat amb cautela i moviments moderats aquest dilluns i ha tancat la sessió gairebé pla (IBEX: +0,04%, 9.252,90 punts) després de les retallades acumulades la setmana passada, que van ser del 3,6% en el cas del selectiu espanyol, que finalment va aconseguir salvar els 9.200 punts al tancament setmanal.

Dins del selectiu han destacat les pujades en Acerinox (per una millora de valoració de Barclays), Meliá, Indra i IAG, i les caigudes en Acciona, Enagás, Naturgy i Acciona Energía (aquesta última ha rebut una retallada de preu objectiu de Barclays).

Al Mercat Continu, Ence ha cedit un 2,81% després d'anunciar que els nous preus reguladors reduiran el seu benefici aquest any fins a 52 milions. Tot i això, l'aplicació d'aquests suposarà una generació de caixa més gran d'uns 26 milions.

DEFLACIÓ XINESA

L'atenció a l'arrencada de la setmana s'ha centrat en les dades de la Xina, concretament a l'IPC del juny i en els preus de producció del mateix mes.

La inflació xinesa es va mantenir plana el juny en termes interanuals, condicionada per una caiguda del 7,2% als preus del porc, per sota de les expectatives d'un augment del 0,2% i de l'increment del 0,2% del maig. La inflació mensual va ser del -0,2% el juny enfront de les expectatives de creixement pla i en línia amb la contracció del 0,2% del maig. El descens mensual va ser el cinquè consecutiu a la Xina.

Pel que fa als preus de producció, van caure per novè mes consecutiu i van registrar el descens més pronunciat des del desembre del 2015. Van baixar un 5,4% el juny respecte a l'any anterior i un 0,8% enfront del mes previ. La caiguda ha estat superior al -5,0% previst i al descens del -4,6% del maig.

"La inflació serà protagonista aquesta setmana mentre la Xina s'acosta a la deflació", afirma Michael Hewson, director d'anàlisi de CMC Markets a Londres. Recordem que encara que avui hi ha escassetat de dades macro, a partir de demà es coneixeran referències rellevants, com la inflació d'Alemanya, la inflació d'Espanya i la dels Estats Units. Per cert, tingueu present també que a finals de setmana (divendres) comença la temporada de resultats del primer semestre, amb la publicació de les xifres de JP Morgan, BlackRock, Citigroup i Wells Fargo.

Així mateix, i fora de la purament econòmic, avui a l'agenda figura el cara a cara entre Pedro Sánchez i Alberto Núñez Feijóo, que tindrà lloc a Antena 3 a partir de les 22 hores.

L'IBEX ACONSEGUEIX SALVAR ELS 9.200... DE MOMENT

L'IBEX 35 es manté, de moment, per sobre de l'important suport de 9.200 punts. Tot i això, els experts de Bolsamanía expliquen que els buits baixistes que va deixar l'índex la setmana passada compliquen les seves perspectives tècniques.

"No descartem veure un rebot després dels últims descensos, encara que no tornarem a veure una tornada al camí alcista mentre segueixi 'viu' el primer buit baixista que va deixar, dimecres passat, als 9.588 punts", apunten.

"Ull, que si confirma l'abandonament dels 9.200 punts, podríem acabar veient una extensió de les caigudes fins al nivell dels 9.000 punts", adverteixen.

ALTRES MERCATS

L'euro es canvia als 1,0949 dòlars (-0,16%). El petroli perd un 0,6% després de les darreres pujades. El Brent se situa als 77,97 dòlars i el WTI, als 73,37 dòlars.

L'or cedeix un 0,12% (1.930 dòlars), en línia amb la plata (23,27 dòlars).

El bitcoin cotitza als 30.114 dòlars i l'ethereum, als 1.857 dòlars.

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys se situa al 4,014%.

Últimas noticias