L'IBEX 35 tanca amb pujades moderades i amb un ull posat sobre la decisió de la Fed

Avui s'ha publicat l'IPC final d'agost a la zona de l'euro que es modera al 5,2%

Per

Bolsamania | 19 set, 2023

Actualitzat : 18:20

Comença aquest dimarts la reunió de dos dies de la Reserva Federal (Fed), les conclusions de la qual es coneixeran demà dimecres. En aquest context, l'IBEX 35 ha pujat de manera moderada aquest dimarts (+0,48%, 9.527) i ha estat un dels selectius més destacats del Vell Continent. Wall Street va acabar ahir amb llegureíssimes alces, mentre que a l'Àsia les caigudes s'han imposat aquesta matinada a pràcticament tots els índexs, amb el Nikkei, que dilluns va tancar per festiu, a la cua.

La notícia empresarial del dia, que es va conèixer ahir a la nit i que fins i tot Bloomberg porta a la portada, és la reestructuració del negoci de Santander al voltant de cinc àrees, amb la creació de dues àrees noves de negoci globals: Retail & Commercial i Digital Consumer Bank.

Santander ha pujat amb moderació (+0,54%), mentre que al capdavant de l'IBEX s'han situat BBVA, Bankinter, ACS, Solaria i Enagás. Al costat negatiu, Fluidra ha estat el pitjor títol entre els pocs que han cedit.

A més, també a l'àmbit empresarial, mentre el boom de l'OPV d'Arm es va desinflant -Bernstein ha iniciat la seva cobertura amb un preu objectiu de 46 dòlars per acció, quan cotitza als 58 dòlars-, passa a escena Instacart, que s'estrena avui al Nasdaq i que ha fixat el preu final de la seva OPV a la part alta de la banda orientativa (30 dòlars), de manera que saltarà al parquet valorada en 9.900 milions de dòlars.

Al pla macro, la dada més rellevant de la jornada és l'IPC final d'agost a la zona de l'euro, que es modera al 5,2%, per sota del 5,3% anticipat. A més, el Banc d'Espanya ha publicat avui les seves projeccions macro (fixa la seva previsió de PIB al 2,3% el 2023 i el rebaixa a l'1,8% per al 2024). Això, després que ahir l'INE elevés tres dècimes creixement del PIB del nostre país el 2022, al 5,8%. A tot això cal sumar-hi que l'OCDE ha millorat al 2,3% la previsió de creixement del PIB d'Espanya el 2023.

ELS EUA MONITORITZA DE PROP EL PETROLI

El preu del petroli Brent prossegueix amb la seva escalada alcista després de superar aquest dimarts a primera hora els 95 dòlars per barril, màxims dels darrers 10 mesos. El Brent se situa ara als 95,24 dòlars (+0,86%) i el WTI, als 92,68 dòlars (+1,31%).

El cru ha encadenat diversos mesos de pujades consecutives, amb guanys del 30% des del juliol, impulsat per les retallades de producció de l'OPEP+ i per la fortalesa de la demanda xinesa.

En aquest escenari, la secretari del Tresor dels EUA, Janet Yellen, espera que el preu del petroli "s'estabilitzi, però haurem d'estar-hi atents", segons ha comentat en declaracions a CNBC.

A més, ha afegit que "la recuperació de la Xina i la continuació de les retallades de producció per part d'Aràbia Saudita han elevat una mica els preus del petroli. Estem monitoritzant la situació molt de prop".

ALTRES MERCATS

L'euro canvia als 1,068 dòlars (-0,09%). L'or puja lleument (+0,03%, 1.954 dòlars) i la plata perd un 0,35% (23,41 dòlars).

El bitcoin se situa per sobre dels 27.200 i l'ethereum, als 1.640 dòlars.

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys se situa al 4,34%.

Últimas noticias