L'IBEX 35 tanca amb guanys moderats recolzat en Solaria i Indra

Els inversors han conegut aquest dimarts els comptes de Morgan Stanley i Bank of America

Per

Bolsamania | 18 jul, 2023

Actualitzat : 18:26

L'IBEX 35 ha tancat amb guanys moderats (+0,19%; 9.455,70 punts). Dins del selectiu, el títol que més ha caigut ha estat Fluidra (-1,77%), seguit per Telefónica, Endesa i Cellnex. Al costat dels ascensos, els millors han estat Solaria i Indra. La resta de borses europees també han finalitzat amb suaus compres. Això, després de les retallades moderades que es van veure ahir a aquest costat de l'Atlàntic i que Wall Street acabés amb alces, més destacades al Nasdaq.

A Àsia la sessió s'ha saldat amb signe dispar, amb caigudes més voluminoses a la Borsa de Hong Kong (-2%). Evergrande, la promotora immobiliària més endeutada del món, ha anunciat resultats, amb unes pèrdues de 81.000 milions de dòlars el 2021 i el 2022 i un augment del passiu total. Recordem que la companyia no cotitza a la borsa des del març del 2022.

Tot i així, l'atenció d'aquest dimarts se centra en la publicació de més resultats, en aquest cas a l'altra banda de l'Atlàntic. Avui han publicat comptes Bank of America, Morgan Stanley i Bank of New York Mellon. Demà dimecres s'anunciaran els de Goldman Sachs i les de dues grans tecnològiques, Netflix i Tesla.

Als Estats Units, també s'han donat a conèixer les vendes al detall, que han pujat un 0,2% el juny, fins a 689.500 milions de dòlars, per sota del 0,5% estimat pel consensls.

EL FOCUS SEGUEIX SOBRE LA XINA

L'atenció segueix posada aquest dimarts en la Xina després que ahir es publiqués un PIB del segon trimestre que va créixer menys del que s'esperava. Els experts esperen que les autoritats xineses anunciïn de manera imminent un paquet d'estímuls que garanteixi que el gegant asiàtic creixerà aquest any "un 5%", que és l'objectiu imposat oficialment. Els analistes diuen que l'anunci pot arribar a la reunió del Politburó (el Buró Polític del Comitè Central del Partit Comunista) que se celebra a finals de mes.

Precisament sobre la Xina ha parlat la secretària del Tresor dels EUA, Janet Yellen, que ha avisat que la seva desacceleració pot tenir un "efecte dòmino" global. "Molts països depenen del fort creixement xinès per promoure el creixement a les seves pròpies economies, particularment als països d'Àsia, i el lent creixement a la Xina pot tenir alguns efectes secundaris negatius per als EUA", va dir ahir Yellen a Bloomberg TV.

ALTRES MERCATS

L'euro es canvia als 1,1235 dòlars (+0,03%). El petroli avança un 1%. El Brent se situa als 79,46 dòlars i el WTI, als 75,26 dòlars.

L'or guanya un 1,57% (1.987 dòlars) i la plata, un 1,19% (25,32 dòlars).

El bitcoin lluita per mantenir els 30.000 dòlars (30.020 dòlars) i l'ethereum cotitza als 1.895 dòlars.

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys se situa fins al 3,76%.

Últimas noticias