L'IBEX 35 supera els 9.400 punts i ataca resistències clau gràcies als bancs

El selectiu espanyol té el seu nivell important als 9.423 punts

Per

Bolsamania | 18 abr, 2023

Actualitzat : 18:41

L'IBEX 35 ha seguit sumant posicions aquest dimarts (+0,46, 9.421) i s'ha quedat a punt d'assolir els 9.423 punts, nivell on el sectiu té la primera resistència rellevant. A la resta d'Europa també s'han imposat les pujades.

Al costat positiu, els bancs són clarament els que més han avançat (Sabadell, CaixaBank, BBVA, Santander, Bankinter...), en bona mesura gràcies als comptes favorables de les entitats nord-americanes (Bank of America i BNY Mellon. Goldman Sachs es desmarca i decep). Aquest comportament replica al que es va veure divendres passat, quan els bancs de l'IBEX també van pujar després de les xifres de JP Morgan, Citi i Wells Fargo.

Dins de l'IBEX també han destacat les caigudes en Mapfre després que Berenberg li hagi retallat la seva valoració (a vendre des de mantenir, amb un preu objectiu d'1,62 euros des de 1,94 euros). També ha cedit amb força Acciona Energía.

Els experts de Bolsamanía subratllen que, molt a prop d'aquests preus, hi ha els màxims anuals del començament de març, als 9.527 punts.

"El més normal és que, després de les últimes pujades, es freni per aquests nivells. Si tira pel dret i segueix escalant posicions, és probable que puguem acabar veient una extensió dels guanys fins al nivell dels 10.000 punts", comenten els analistes de Bolsamanía.

Per sota, el primer nivell de suport el podríem situar als 9.135 punts. "Si abandona aquests preus, podria acabar cobrint el buit alcista que va deixar, a finals del mes de març passat, als 9.070 punts", afegeixen.

MACRO I EMPRESES

Aquest dimarts hi ha més catalitzadors que durant la sessió passada, començant pel PIB de la Xina del primer trimestre, que ha crescut un 4,5% interanual, per sobre del 4% previst.

A la millora econòmica de la Xina hi ha contribuït la fi de la política de Covid-zero, que va donar pas a una despesa més gran dels consumidors i a una major producció de les fàbriques, cosa que indica que la recuperació va per bon camí. Cal recordar que el creixement de la Xina a l'últim trimestre del 2022 va ser del 2,9%.

A més, es publiquen més dades macro rellevants, com la taxa d'atur al Regne Unit del febrer (puja al 3,8% des del 3,7%) i el ZEW alemany del mes d'abril (el sentiment econòmic es desploma fins a 4,1 des de 13).

Al costat de la macro, els resultats empresarials. Aquest dimarts, a més dels bancs, també donarà a conèixer les xifres després del tancament Netflix. A Europa, també ha publicat números easyJet.

Amb tot, la tranquil·litat s'ha instal·lat a les borses en espera que, precisament, els resultats actuïn com a catalitzadors a les pròximes setmanes, a més de les reunions de tipus dels bancs centrals del maig. Com us hem estat explicant, es preveu una temporada de resultats pobre als EUA, però els analistes també subratllen que el fet que les previsions siguin pessimistes és una cosa 'positiva', perquè hi ha més marge per a sorpreses agradables, amb comptes millors del previst.

ALTRES MERCATS

L'euro continua fort i es canvia als 1,096 dòlars (+0,31%). El petroli puja un 0,4% moderat. El Brent se situa als 85,13 dòlars i el WTI, als 81,25 dòlars.

L'or suma un 0,79% (2.022 dòlars) i la plata, un 1% (25,34 dòlars).

El bitcoin recupera els 30.000 dòlars, mentre que l'ethereum cotitza al voltant dels 2.100 dòlars.

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys se situa al 3,57%.

Últimas noticias