L'IBEX 35 supera els 8.100 punts amb els bancs i PharmaMar al capdavant

La resta d'índexs europeus també han avançat posicions de forma contundent

Per

Bolsamania | 19 jul, 2022

Actualitzat : 18:18

L'IBEX 35 ha experimentat una pujada notable aquest dimarts (+2,03%, 8.125,1 punts) mentre la resta d'índexs del Vell Continent també han fet el mateix (DAX: +2,75%, CAC: +1,92 %, FTSE MIB: +2,46%; FTSE 100: +1,02%).

Dins de l'IBEX destaquen les fortes pujades en PharmaMar (+7,46%), que estén el rebot després d'anunciar ahir que ha obtingut l'ok de la Xina a lurbinectedina (Zepzelca) per a l'ús compassiu. També ho han fet bé els bancs sobre els quals Fitch ha publicat avui un informe favorable. Al costat d'aquests, han destacat les alces de Cellnex, Ferrovial i Aena. Al costat negatiu de l'índex, Rovi i Repsol han estat els pitjors. Al Continu, Oryzon s'ha disparat (+21%) després del seu acord amb l'Institut Nacional del Càncer dels EUA per a iadademstat.

Avui els inversors atendran especialment la dada definitiva d'inflació del juny a la zona de l'euro, que s'ha disparat fins al 8,6%, màxim històric. Al Regne Unit s'ha publicat la taxa ILO de desocupació del maig, que ha quedat al 3,8%, tal com estava previst. Al pla empresarial, aquest dimarts presenta resultats Netflix.

La cautela segueix sent la nota dominant als mercats, amb els inversors temorosos per la inflació, la recessió, el que anunciarà aquest dijous el BCE i el que acabi passant amb el Nord Stream 1 i la represa (o no) del flux de gas rus cap a Alemanya, cosa que també es coneixerà dijous. En les últimes notícies relacionades amb aquest assumpte, el gegant estatal rus Gazprom ja ha comunicat a algunes empreses europees que cancel·larà enviaments de gas per causes de "força major". A més, el comissari de Pressupost i Administració de la Unió Europea (UE), Johannes Hahn, ha declarat que a Brussel·les "treballem amb la hipòtesi que (el gasoducte) no torni a funcionar".

Mentrestant, la gran pregunta dels mercats té a veure amb el que acabi fent la Reserva Federal (Fed) a la reunió del 26 i 27 de juliol. Alguns experts justifiquen les pujades d'ahir a Europa pel fet que es va alleugerir la por d'un possible augment de tipus de 100 punts bàsics i es va tornar a apostar per un increment de 75 punts bàsics.

"No hi ha un missatge coherent i sí molt de soroll en relació amb el que hauria de fer la Fed", afirma Naeem Aslam, director d'anàlisi de la companyia britànica AvaTrade. "Però, en general, veient les expectatives actuals i el mercat del Tresor, sembla més plausible que la Fed tingui més probabilitats d'augmentar el tipus d'interès en 75 punts bàsics per ara", afegeix.

L'IBEX RESPECTA SUPORTS... DE MOMENT

L'IBEX ha estat capaç de tancar per sobre dels 8.100 punts. Això sí, els experts de Borsamania creuen que segueix sense donar ni el més mínim senyal de fortalesa que faci pensar en un rebot en la seva sèrie de preus.

"No veurem ni el més mínim senyal de fortalesa mentre es mantingui cotitzant per sota dels 8.137 punts, encara que la resistència clau és als 8.374 punts, preus a prop d'un 6% per sobre dels actuals", explica César Nuez, analista de 'Borsamania' i responsable de Trader Watch.

"Per sota, el suport que cal vigilar és als 7.764 punts. Si els perdés, podríem veure una extensió de les reculades fins als 7.600 punts", afegeix.

ALTRES MERCATS

L'euro puja amb força i es canvia als 1,0243 dòlars (+1,01%) davant de les especulacions sobre la possibilitat que el BCE pugi tipus un 0,50% aquest dijous. El petroli cau lleugerament. El West Texas baixa un 0,42% (102,16 dòlars) i el Brent, un 0,43% (105,81).

L'or puja lleugerament (1.712 dòlars) i la plata perd un 0,53% (18,74 dòlars).

El bitcoin es dispara per sobre del 5% (22.858 dòlars) i l'ethereum avança un 4,2% (1.528 dòlars).

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys se situa al 2,991%.

Últimas noticias