L'IBEX 35 recupera els 9.600 punts impulsat per Santander i espera la Fed

A més del banc càntabre, han publicat comptes Endesa, Rovi, Redeia, Acerinox...

Per

Bolsamania | 26 jul, 2023

Actualitzat : 18:08

L'IBEX 35 recupera els 9.600 punts aquest dimecres (+0,85%, 9.600) en contrast amb les caigudes notablement més importants de la resta de borses europees. Això mentre digereix l'allau de resultats d'aquesta setmana. Aquesta jornada han publicat els comptes Santander (que ha pujat), Rovi (que s'ha disparat després de millorar previsions), Endesa, Acerinox, Redeia... Així mateix, s'han conegut xifres rellevants a Europa (com les de Deutsche Bank), mentre que LVMH ha caigut amb ganes després d'anunciar les seves ahir i Rolls-Royce s'ha disparat un 20%. Als EUA, atents avui a Meta, després que ahir a la nit els publiquessin Alphabet i Microsoft.

Al costat dels resultats, l'altre gran assumpte de la jornada és la reunió de la Reserva Federal dels EUA, les conclusions de la qual coneixerem a partir de les 20.00 hores.

Es preveu que el banc central nord-americà elevi els tipus d'interès 25 punts bàsics, i la clau és veure el que ha de dir sobre els seus plans per a les properes reunions. Després que la inflació dels EUA es moderés més del que s'esperava el juny, amb caigudes en la taxa general fins al 3% i en la subjacent, per sota del 5%, hi ha qui pensa que Powell podria donar a entendre que el d'avui és el darrer increment de tipus d'aquest cicle d'alces. Tot i això, una altra part del mercat considera que no serà així.

"La Fed recordarà als inversors que el cicle d'enduriment probablement no s'ha acabat i que segurament hi haurà un altre augment de taxes a l'horitzó dels EUA", afirma Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank.

"Si la Fed deixa 'oberta la porta' a una nova alça de tipus, no creiem que el mercat s'ho prengui gaire bé", afegeixen a Link Securities.

Com s'ha indicat més amunt, ahir a la nit van publicar els comptes Alphabet i Microsoft. El primer puja amb ganes al mercat nord-americà després de superar expectatives de guanys i ingressos. Microsoft, per la seva banda, ha guanyat 20.100 milions de dòlars durant el trimestre, un 20% més que en el mateix període de fa un any, i cau a Wall Street.

També va anunciar ahir xifres Spotify, que va retallar ahir un 14% a la borsa després d'anunciar pèrdues al segon trimestre i pujades de preus.

ALTRES MERCATS

L'euro es canvia als 1,1077 dòlars (+0,22%). El petroli cau un 0,3%. El Brent se situa als 83,45 dòlars i el WTI, als 79,36 dòlars.

L'or puja moderadament (+0,54%, 1.974 dòlars) i la plata avança un 1,05% (25,08 dòlars).

El bitcoin cotitza als 29.300 dòlars i l'ethereum, als 1.859 dòlars.

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys se situa al 3,87%.

Últimas noticias