L'IBEX 35 puja un 3% a la setmana i tanca per sobre dels 11.200 punts

Les paraules de Powell a Jackson Hole han intensificat les compres aquest divendres

Per

Bolsamania | 23 ago, 2024

Actualitzat : 18:02

L'IBEX ha tancat amb guanys destacats aquest divendres (+1,09%, 11.278,1 punts), amb Grifols i Cellnex al capdavant i cap valor en vermell. El selectiu s'ha revaloritzat un 3% en una setmana marcada per la compareixença del president de la Reserva Federal (Fed), Jerome Powell, al Simposi de Jackson Hole, que va començar ahir amb el sopar inaugural.

Powell ha aclarit els pocs dubtes que quedaven en assegurar, durant la seva intervenció, que "ha arribat el moment" de retallar els tipus d'interès, encara que no ha aclarit la magnitud de les retallades ni quantes se'n produiran. "Ha arribat el moment d'ajustar la política. La direcció que cal seguir és clara, i el moment i el ritme de les retallades de taxes dependran de les dades que s'obtinguin, l'evolució de les perspectives i l'equilibri de riscos", ha destacat.

Els operadors preveuen una reducció d'un quart de punt a la reunió del 17-18 de setembre, i estimen gairebé un punt percentual complet de retallades per a finals d'any. El governador del Banc d'Anglaterra, Andrew Bailey, també parlarà a l'esdeveniment aquest divendres.

Amb tot, Europa manté el to favorable, igual que l'IBEX, que acumula durant la setmana alces que ronden el 2%. En el cas de Wall Street, els futurs registren pujades destacades aquest divendres, que són del 0,5% per al Nasdaq. Jackson Hole ha estat la gran cita d'aquesta setmana i hi ha molta expectació pel que pugui passar avui. Ahir Wall Street va tancar amb caigudes, superiors al Nasdaq (-1,67%), en espera del que passi amb el president de la Fed.

En el cas de Wall Street, els índexs registren pujades destacades aquest divendres, després de tancar ahir amb caigudes, superiors al Nasdaq (-1,67%). Jackson Hole ha estat la gran cita d'aquesta setmana i ha marcat el rumb dels inversors.

A més, a l'altra banda de l'Atlàntic, la política ha estat molt present aquests dies, amb el Congrés del Partit Demòcrata i un desplegament al voltant de Kamala Harris, que va acceptar aquest dijous la seva nominació com a candidata del partit a la presidència dels Estats Units.

A Àsia, s'ha vist signe mixt aquesta matinada. S'ha conegut la inflació del Japó, la taxa general del qual es va mantenir sense canvis al 2,8% al juliol. La inflació subjacent, que exclou els preus dels aliments frescos, es va situar al 2,7%, en línia amb les expectatives dels economistes enquestats per Reuters i per sobre de la xifra del juny, que va ser del 2,6%. Tot i això, la taxa d'inflació bàsica, que exclou els preus tant dels aliments frescos com de l'energia i és seguida pel Banc del Japó, va caure a l'1,9% al juliol des del 2,2% al juny. Aquest és el nivell més baix que ha assolit des del setembre del 2022.

A l'àmbit empresarial, avui la protagonista ha estat Nestlé, que ha caigut a la borsa de forma acusada després d'anunciar la dimissió del seu CEO després de vuit anys al càrrec.

ALTRES MERCATS

L'euro s'ha situat als 1,1192 dòlars (+0,71%). El petroli ha reaccionat a l'alça i ha pujat gairebé un 2%, amb el Brent als 78,57 dòlars i el WTI, als 74,49 dòlars.

L'or ha avançat un 1,37% (2.551 dòlars) i la plata ha sumat un 2,28% (29,71 dòlars).

El bitcoin ha viscut una setmana de pujades. S'ha mantingut per sobre dels 61.000 dòlars (61.358 dòlars). L'ethereum s'ha situat als 2.659 dòlars.

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys cau al 3,801%.

Últimas noticias