L'IBEX 35 puja un 1,4% a la setmana, supera els 9.500 punts i ataca resistències
Els propers dies hi haurà una allau de xifres, sense oblidar la Fed i el BCE
Actualitzat : 18:03
L'IBEX 35 ha tancat amb guanys moderats aquest divendres (IBEX: +0,55%, 9.571,50 punts), al tancament d'una setmana que ha estat marcada per la publicació de resultats i pel to majoritàriament positiu, amb el Dow Jones encadenant nou jornades consecutives d'alces. Les xifres de dues grans tecnològiques, Tesla i Netflix, han fet que el Nasdaq hagi caigut aquest dijous, però no hem d'oblidar que, l'any, l'índex 'vola' (+40%) gràcies precisament a aquestes grans companyies.
Dins de l'IBEX han destacat les alces en Acciona, Repsol i Iberdrola. Logista, que ha començat el dia en positiu després d'anunciar una pujada del benefici del 36% durant els nou primers mesos del seu exercici fiscal, s'ha capgirat i ha finalitzat en vermell (-0,80%). A la part de les caigudes, Grifols, ArcelorMittal i Acerinox n'han estat els pitjors.
Al Mercat Continu, Línia Directa ha tingut un comportament molt volàtil, tot i que ha acabat amb pujades del 3,43% després d'anunciar que ha tancat el primer semestre amb pèrdues de 15,5 milions per la inflació de costos.
Amb tot, l'Ibex ha acumulat durant la setmana alces de l'1,4%. Tècnicament, el selectiu espanyol apunta als màxims anuals que té als 9.658 punts, mentre ataca la resistència del curt termini que presenta als 9.523 punts. "Per a les properes sessions tot sembla indicar-nos que podríem acabar veient com cobreix el buit baixista del 5 de juliol als 9.588 punts", indiquen els analistes de Bolsamanía.
SETMANA TREPIDANT
Les properes sessions estaran absolutament condicionades pels resultats empresarials al nostre país. La setmana que ve hi haurà una allau de comptes, amb les dels grans bancs, Telefónica, les grans energètiques, i moltes més. A més, es publicaran les xifres d'altres grans tecnològiques als EUA (Meta, Amazon), sense oblidar, per descomptat, les reunions de la Reserva Federal (Fed) i del Banc Central Europeu (BCE) de dimecres i dijous, respectivament.
Mentre que l'agenda de la setmana que ve ve repleta -a tot això cal sumar al nostre país la reacció, dilluns, a les eleccions que se celebren aquest diumenge-, la d'avui divendres està força buida de referències. A Àsia, cal destacar que el Japó ha publicat l'IPC del juny. La taxa subjacent del país, que exclou els costos dels aliments frescos, se situa al 3,3%, en línia amb les estimacions dels experts. Aquesta xifra és lleugerament superior a la xifra del maig del 3,2%, i també està per sobre de l'objectiu del 2% del Banc del Japó. La taxa d'inflació general del país també va arribar al 3,3% el juny, enfront del 3,2% del maig. També a Àsia, és notícia que l'Índia ha prohibit les exportacions d'arròs blanc no basmati amb efecte immediat en un esforç del Govern per controlar els preus alts dels aliments.
ALTRES MERCATS
L'euro es canvia als 1,1119 dòlars (-0,08%). El petroli puja un 1%. El Brent recupera els 80 dòlars per barril (80,49 dòlars) i el WTI cotitza als 76,54 dòlars.
L'or cedeix (-0,40%, 1.963 dòlars), igual que la plata (-0,37%, 24,87 dòlars).
El bitcoin cotitza per sota dels 30.000 dòlars (29.877 dòlars) i l'ethereum avança fins als 1.891 dòlars.
La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys se situa al 3,823%.