L'IBEX 35 puja impulsat per BBVA i conquereix els 9.500 punts

Els inversors han descomptat durant la jornada l'IPC dels EUA

Per

Bolsamania | 10 ago, 2023

Actualitzat : 18:18

L'IBEX 35 (+1,58%; 9.502,2 punts) ha tornat a pujar aquest dijous i estén el rebot de dimecres després de descomptar la dada més important de la setmana: l'IPC del juliol als Estats Units, que ha repuntat menys del que s'esperava. A la jornada, ha destacat el comportament de BBVA (+3,70), Solaria Energía (+3,47%) i Banco Santander (+2,76%).

Després de tancar la sessió passada amb pèrdues, Wall Street cotitza amb pujades destacades. En aquest mercat, a més de l'IPC, el protagonista és Disney, que puja un 2% a la sessió

En altres resultats destacats a Europa, han publicat els seus comptes Allianz, Siemens, Deutsche Telekom i RWE.

A més, Telefónica s'ha aliat amb Starlink, l'empresa d'Elon Musk, per oferir internet per satèl·lit a Mèxic i posteriorment a altres mercats com Espanya.

A Àsia, les borses han tancat mixtes, amb guanys per al Nikkei japonès i vendes moderades per al Hang Seng de Hong Kong. La notícia de la jornada és que els EUA han publicat l'ordre executiva que limita les inversions tecnològiques de les empreses NORD-americanes a certs països com la Xina.

L'IPC DELS EUA

Pel que fa a l'IPC dels EUA, la taxa general ha repuntat el 3,2% interanual, lleugerament per sota del 3,3% anticipat, a causa de l'efecte base respecte a l'any passat. Per part seva, l'IPC subjacent s'ha moderat al 4,7% interanual, també lleugerament per sota del 4,8% esperat.

"De cara al futur, la persistent narrativa de desinflació pot enfrontar alguns desafiaments a causa de l'augment dels preus del petroli, però en gran mesura buscarà mantenir-se al bon camí a causa del deteriorament general del panorama econòmic", afirma Alex Livingstone, director de trading de Titan Asset Management.

Tot i això, "a mesura que els efectes dels tipus d'interès més alts es tradueixen en un consum i una inversió més febles, s'alleugeriran les pressions inflacionàries", afegeix aquest expert.

A més, les peticions setmanals de desocupació han repuntat fins a 248.000 des de 227.000, situant-se per sobre de les 230.000 previstes.

ALTRES MERCATS

En altres mercats, el petroli Brent ha baixat un 0,85%, fins als 86,80 dòlars, però es manté a prop de màxims des del gener. Per part seva, l'euro s'ha apreciat un 0,35%, fins als 1,1009 dòlars.

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys s'ha revalorat fins al 4,032%, i l'unça d'or ha retrocedit un 0,24%, fins als 1.945 dòlars. Finalment, el bitcoin ha reculat un 0,09%, fins als 29.438 dòlars.

Últimas noticias