L'IBEX 35 puja amb ganes gràcies a Solaria i Santander i amb el focus sobre la inflació

L'IPC avançat del setembre d'Espanya ha pujat fins al 3,5%

Per

Bolsamania | 28 set, 2023

Actualitzat : 18:06

L'IBEX 35 ha pujat amb ganes aquest dijous (+1,02%, 9.426 punts), mentre que la resta de borses europees han acomiadat la sessió amb alces més moderades. Al capdavant de l'índex espanyol se situa Solaria, que s'ha disparat després d'anunciar resultats, un acord amb Endesa i rebre una millora de Barclays. A més, ha celebrat el seu 'Capital Markets Day' a Londres, on ha presentat per primer cop previsions d'EBITDA. El segueix al capdamunt de la taula Santander, que avui ha començat el programa de recompra d'accions. Al costat negatiu, Naturgy i Cellnex han estat els que més han cedit.

El selectiu espanyol acaba d'encadenar cinc sessions consecutives de descensos durant les quals s'ha deixat un 3,25%. Així, l'índex es manté cotitzant al voltant dels 9.300 punts, perillosament a prop de la part baixa de la banda en què s'està movent, als 9.170 punts, on hi ha la mitjana de 200 sessions. "Per veure un senyal de fortalesa hauríem d'esperar un tancament per sobre dels 9.741 punts, màxims anuals", indiquen els experts de Bolsamanía.

Avui l'agenda inclou dades rellevants, com ara els IPC preliminars del setembre a Espanya i Alemanya. Al nostre país, la inflació ha pujat al 3,5%, però la subjacent es modera al 5,8%. A Alemanya, l'IPC es modera més del que s'esperava, fins al 4,5% des del 6,1%. A més, aquest dijous s'ha anunciat la tercera lectura del PIB del segon trimestre als Estats Units, que ha confirmat el creixement del 2,1%.

"A la zona euro, rebrem les dades d'inflació d'Espanya i Alemanya, que donaran algunes pistes abans de la publicació de la inflació agregada de la zona de l'euro de demà", explicaven els experts de Danske Bank al seu informe de mercats de primera hora.

A l'àmbit empresarial, la protagonista és Evergrande, que ha estat suspesa a la borsa. El president de l'endeutada immobiliària xinesa, Hui Kayan, es troba sota arrest domiciliari policial, segons va informar ahir Bloomberg, provocant que l'empresa tanqués amb pèrdues del 18,98% a la Borsa de Hong Kong.

Així mateix, és notícia Micron Technology, que cau al mercat nord-americà després de publicar resultats al tancament de Wall Street. La companyia ha pronosticat unes pèrdues més grans del que s'esperava al primer trimestre fiscal i també ha dit que està treballant per convertir-se en proveïdor de Nvidia. De la seva banda, Microsoft podria tenir problemes, ja que l'FTC ha anunciat que tornarà a presentar batalla per impedir la compra d'Activision Blizzard. Tot i així, el gegant tecnològic confia a tancar l'operació.

EL PETROLI SEGUEIX VOLANT

El petroli continua imparable, encara que ara es frena després de superar els 97 dòlars. El Brent se situa en aquests moments als 96,12 dòlars (-0,47%) i el WTI, als 92,97 dòlars (-0,76%).

"El preu del petroli continua pujant, ja que l'inesperat descens de les existències a la Xina se suma a l'especulació d'un 'dèficit' de l'oferta davant la demanda, ja que les reserves nord-americanes també s'estan esgotant", expliquen els experts de Danske Bank.

"La pujada dels preus de l'energia se sumarà a la pressió inflacionista i recolza l'opinió que els bancs centrals mantindran els tipus més alts durant més temps", afegeixen aquests analistes.

ALTRES MERCATS

L'euro es canvia als 1,0576 dòlars (+0,72%). L'or cedeix amb moderació (1.878 dòlars) i la plata avança un lleuger 0,05% (22,73 dòlars).

El bitcoin cotitza als 26.800 dòlars i l'ethereum, als 1.640 dòlars.

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys se situa al 4,608%.

Últimas noticias