L'IBEX 35 i Europa tanquen amb fortes pujades impulsades per una Fed més laxa

Després de les declaracions de diversos membres rellevants de la Fed

Per

Bolsamania | 10 oct, 2023

Actualitzat : 18:15

L'IBEX 35 (+2,39%, 9.352) i la resta d'índexs europeus han tancat amb alces fortes. Així, les borses eludeixen la pressió de la nova guerra desencadenada a Israel i es tornen a centrar en els rendiments dels bons del Tresor dels Estats Units.

Amb els mercats de bons nord-americans tancats ahir pel festiu del Columbus Day, calis esperar fins avui per veure com els rendiments s'han relaxat clarament respecte a les pujades de divendres (quan es va publicar un sorprenentment alt informe d'ocupació) gràcies a comentaris de responsables de la Reserva Federal (Fed).

"Aquest canvi de to podria significar que el banc central dels EUA podria haver acabat amb les pujades de tipus"

Els mercats nord-americans inicialment van obrir ahir a la baixa. Tot i això, el sentiment va canviar després dels comentaris del vicepresident de la Fed, Philip Jefferson, que va suggerir que el banc central hauria de ser cautelós sobre futures pujades de tipus atès el recent increment dels rendiments dels bons. També va parlar Lori Logan, presidenta de la Fed de Dallas, que va plantejar un argument similar en afirmar que el recent augment dels tipus, juntament amb el sòlid informe d'ocupació de divendres, podria significar que no calgui una restricció més gran, cosa que va ajudar que les accions nord-americanes tanquessin el dia a l'alça.

"Aquest canvi de to podria significar que, en lloc d'una altra pujada de tipus entre ara i cap d'any, el banc central dels Estats Units podria haver acabat amb les pujades de taxes", escriu Michael Hewson, director d'anàlisi de CMC Markets a Londres, al seu informe diari de mercats.

Avui escoltarem el governador de la Fed, Christopher Waller, així com el president de la Fed de Minneapolis, Neel Kashkari, les opinions del qual podrien ser especialment rellevants a causa de la seva recent postura 'hawkish' en política monetària. "Si algú mostra inclinació en la mateixa direcció, podríem veure que els rendiments cauen encara més", diu Hewson.

Amb la Fed i el que hagin de dir els seus membres, avui el mercat estarà pendent de les paraules de la presidenta del Banc Central Europeu (BCE), Christine Lagarde, que parla en el marc de la reunió anual del Fons Monetari Internacional (FMI). L'organisme ha publicat avui les previsions econòmiques mundials des de Marràqueix, incloent-hi les d'Espanya.

Alhora, el governador del Banc Nacional d'Àustria, Robert Holzmann, ha assegurat que Frankfurt podria tornar a apujar els tipus d'interès una o dues vegades més si es produeixen "xocs addicionals" a l'economia.

A LA RECONQUISTA DELS 9.300 PUNTS

L'IBEX reacciona després de les últimes caigudes i es dirigeix a la resistència següent que té als 9.300 punts. Tot i això, la resistència important es troba als 9.508 punts.

El selectiu s'allunya així del seu primer suport clau situat als 9.077 punts.

Dins de l'IBEX han pujat tots els títols excepte Fluidra, que ha caigut un 0,34%. Els millors han estat Grifols, Cellnex, Colonial, Acciona Energia, Meliá, BBVA, Solaria... Tots ells, i més, han cotitzat amb alces per sobre del 2% i fins al 3% o el 4%.

ALTRES MERCATS

L'euro es canvia als 1,0607 dòlars (+0,40%). El petroli retalla un 0,8% després de la revaloració de la jornada passada a causa de l'esclat de la guerra a Israel. El Brent se situa ara als 87,45 dòlars i el WTI, als 85,71 dòlars.

L'or segueix pujant després d'avançar ahir a mesura que els inversors busquen refugi actius (+0,48%, 1.873 dòlars). La plata suma un 0,23% (21,97 dòlars).

El bitcoin cotitza a 27.300 dòlars i l'ethereum, a 1.560 dòlars.

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins al 4,634%.

Últimas noticias