L'IBEX 35 estén caigudes amb Bankinter disparat després dels resultats

L'entitat ha registrat una millora del benefici del 59%

Per

Bolsamania | 19 oct, 2023

Actualitzat : 17:45

L'IBEX 35 i la resta de borses europees estenen les caigudes de la jornada passada aquest dijous (IBEX: -0,72%, 9.146). Dins del selectiu espanyol, Bankinter ha nedat contracorrent (+2,5%) després de publicar resultats i després de les paraules del seu director financer, Jacobo Díaz, sobre el dividend. La seva consellera delegada, María Dolores Dancausa, les ha matisat i ha dit que no preveuen recomprar accions ni augmentar el 'pay out'. Al costat negatiu, els pitjors de l'IBEX han estat Grifols, Cellnex i Inditex.

Els inversors segueixen avui molt pendents de la situació a l'Orient Mitjà després que ahir tot estigués condicionat per l'atac a un hospital de Gaza en què va morir centenars de persones. Israel i Palestina s'acusen mútuament del que ha passat. Els Estats Units diuen que "Israel no n'és responsable" de l'atac, encara que segueix demanant-ne proves.

L'atenció està posada també avui en altres aspectes rellevants als mercats. El més important és la compareixença d'aquesta tarda del president de la Reserva Federal (Fed), Jerome Powell, al Club Econòmic de Nova York, encara que la seva intervenció es produirà amb les borses europees ja tancades.

"El discurs de Powell serà clau, ja que la reunió de la Reserva Federal s'acosta (1 de novembre) i, encara que és probable que no comprometi el banc central a pujar les taxes en aquesta reunió, és possible que digui que els tipus ja són restrictius pel recent augment dels rendiments dels bons", explica Michael Hewson, director d'anàlisi de CMC Markets a Londres.

Cal destacar, en aquest sentit, que els rendiments dels bons a llarg termini dels EUA s'han tornat a disparar i han arribat de nou a màxims de 16 anys, en anticipació que els tipus podrien mantenir-se alts durant més temps. El rendiment del bo del Tresor a 30 anys dels Estats Units ha tocat el 5% per primera vegada des de l'agost del 2007.

"Sens dubte, hi haurà un compromís amb taxes més altes durant més temps. Després de les diverses publicacions de dades dels últims dies, que van mostrar una economia nord-americana resilient, les úniques dades importants són les últimes sol·licituds de subsidi per desocupació setmanals, que es coneixen avui i que s'espera que augmentin fins a les 210.000”, afegeix Hewson.

MÉS RESULTATS

A més, els inversors continuen coneixent resultats empresarials. Avui ha començat la temporada de comptes del tercer trimestre a Espanya de la mà de Bankinter (va guanyar un 59% més durant els primers nou mesos, fins als 685 milions), mentre que a la resta d'Europa s'han conegut múltiples xifres (Renault, SAP, Sartorius, Merck...). El grup finlandès Nokia, que també ha anunciat xifres amb una caiguda del 20% de les vendes i del 69% del benefici, ha informat que retallarà 14.000 llocs de treball.

Seguint amb els resultats, aquest matí es parla de Netflix i de Tesla, que ahir a la nit, després del tancament de Wall Street, van publicar-ne els seus. Netflix es dispara més d'un 13% a Wall Street després de sumar 8,76 milions de subscriptors i batre expectatives. Tesla cau per sobre d'un 6% després de reduir el benefici un 44% al tercer trimestre i no superar previsions.

Amb tot, Wall Street va tancar ahir amb caigudes generalitzades, mentre que a l'Àsia s'han imposat clarament els números vermells aquesta matinada, amb descensos del 2% al Hang Seng i al Nikkei. Al Japó, les exportacions del setembre han pujat un 4,3%, per sobre del que s'esperava i han marcat rècord mentre als Estats Units les peticions inicials de desocupació han baixat més del previst, i s'han col·locat per sota de 200.000.

ADÉU AL SUPORT DELS 9.174 PUNTS

L'IBEX està deixant enrere aquest matí el suport de 9.174 punts.

"Alerta que, si abandona aquests preus, s'obriria el camí per a un atac als mínims anuals que presenta als 9.077 punts", expliquen els analistes tècnics de Bolsamanía.

"L'abandonament d'aquests nivells ens faria pensar en una retirada temporal a la mitjana de 200 sessions, amb tot disposat perquè vegem una tornada als 9.000 punts. No veurem un senyal de fortalesa mentre no tanqui per sobre dels 9.434 punts", afegeixen.

ALTRES MERCATS

L'euro es canvia a 1,0548 dòlars (+0,12%). El petroli cau després d'ahir a les pujades. El Brent se situa als 90,09 dòlars (-1,54%) i el WTI, als 87,16 dòlars (-1,31%).

L'or es relaxa després de les últimes alces propiciades per la condició d'actiu refugi (-0,3%, 1.962 dòlars). La plata cedeix un lleu 0,2% (23,05 dòlars).

El bitcoin segueix per sobre dels 28.000 dòlars (28.485 dòlars) i l'ethereum se situa als 1.552 dòlars.

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys ronda el 5% (4,956%).

Últimas noticias