L'IBEX-35 es deixa un 4,36% l'octubre després d'una darrera sessió de molta volatilitat

Els títols que han publicat resultats han estat els més volàtils, com ara BBVA

Per

Bolsamania | 31 oct, 2023

Actualitzat : 18:18

L'IBEX 35 tanca lleugerament a l'alça (+0,04%, 9.017) després d'una sessió d'anades i vingudes marcada per la volatilitat de les companyies que han publicat resultats, amb BBVA i Indra com a màxim exponent. El banc ha tancat amb pèrdues de l'1%, mentres que la companyia de defensa ha registrat alces del 0,6%. Per part seva, Repsol ha estat el pitjor valor del selectiu. Al costat dels ascensos, Cellnex i ArcelorMittal n'han estat els millors. A més, l'índex espanyol tanca un mes d'octubre que ha estat clarament negatiu per a les borses i durant el qual acumula descensos que ronden el 4,36%.

Octubre ha estat marcat per l'esclat de la guerra a Israel després de l'atac terrorista de Hamàs del dia 7 passat que va causar més de 1.400 víctimes mortals. Des d'aleshores, els inversors han estat molt pendents de la tensió a l'Orient Mitjà i del risc d'una escalada del conflicte davant de la possible intervenció d'altres països.

LES EMPRESES, AL CENTRE DE L'ACTUALITAT

Aquest dimarts les empreses han estat clarament els protagonistes de l'actualitat. A més de BBVA, que va guanyar un 24,3% més entre el gener i el setembre, fins als 5.961 milions d'euros, i Indra, que va guanyar un 26% més, han publicat comptes Endesa i Prosegur...

A part dels resultats, és clar que el més rellevant és la confirmació, per part de la SEPI, que està analitzant la seva entrada a Telefónica. A l'àmbit de les telecos, Vodafone ha anunciat la venda del seu negoci a Espanya a Zegona per 5.000 milions d'euros.

Amb això, és rellevant també la col·locació del 2,95% d'Unicaja per part del financer Tinajero a 0,95 euros per títol. Es parla igualment de PharmaMar, que ha iniciat un assaig amb Zepzelca per a pacients amb leiomiosarcoma metastàtic.

Fora del nostre país, destaquen els resultats de BP.

BANCS CENTRALS

Aquest dimarts s'han conegut les conclusions de la reunió de dos dies del Banc del Japó (BoJ). L'organisme ha augmentat la flexibilitat en el control de la corba de rendiments dels bons, canviant el llenguatge utilitzat per descriure el límit superior del rendiment del deute públic japonès a 10 anys.

Al seu comunicat, el Banc del Japó ha dit que el nivell objectiu del rendiment del JGB a 10 anys es mantindrà al 0%, però prendrà el límit superior de l'1% "com a referència".

El juliol, el Banc del Japó va ampliar efectivament la seva banda objectiu de rendiment del JGB a 10 anys en 50 punts bàsics, fins a l'1% a banda i banda. Tot i això, el banc ha indicat que es comprometria a permetre que els rendiments fluctuessin en un rang al voltant de més menys 0,5 punts percentuals des del seu nivell objectiu del 0% que es va instituir el desembre passat.

Alhora, tal com s'esperava, el BoJ ha mantingut els tipus sense canvis.

El Japó també ha publicat dades macro, com les vendes al detall del setembre, que van augmentar un 5,8%, menys del 7,0% previ i de l'estimació del 5,9%.

A la Xina, per part seva, s'ha anunciat el PMI manufacturer d'octubre, que ha caigut per sota de 50, nivell que marca el límit entre contracció i expansió, fins a 49,5. Abans se situava a 50,2 i s'esperava que es quedés en aquest nivell. El PMI no manufacturer ha baixat fins a 50,6 des de 51,7, també per sota del previst.

Amb això, avui s'han publicat l'IPC preliminar d'octubre de l'eurozona (cau al 2,9%) i el PIB preliminar del tercer trimestre de l'eurozona (cau un 0,1%), sens dubte les dades més rellevants de la sessió.

ACABA EL MES AMB MÉS DEBILITAT

L'IBEX va pujar ahir un 1%, però avui ha tancat pràcticament pla. Els experts de Bolsamanía no hi veuen cap senyal que els confirmi l'inici d'un rebot.

"Un tancament per sobre dels 9.100 punts ens faria pensar en una extensió de les pujades fins al nivell dels 9.213 punts, màxims del buit baixista que va deixar el 19 d'aquest mes passat", expliquen.

Els analistes de Bolsamanía reconeixen que les perspectives tècniques "no són bones i extremarem la prudència mentre que es mantingui cotitzant per sota de la mitjana de 200 sessions". Afirmen que només tornarem a veure un senyal de fortalesa de debò amb la superació de la resistència dels 9.434 punts, preus força allunyats dels actuals.

ALTRES MERCATS

L'euro es canvia als 1,0558 dòlars (-0,51%). El petroli puja lleument. El Brent se situa als 87,66 dòlars i el WTI, als 82,30 dòlars.

L'or cau lleugerament i ronda els 2.000 dòlars l'unça (1.999 dòlars). La plata cedeix un 1% (23,08 dòlars).

El bitcoin puja i cotitza als 34.400 dòlars. L'ethereum cotitza als 1.803 dòlars.

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys se situa al 4,867%.

Últimas noticias