L'Ibex (-1,67%) i la resta d'Europa tanquen amb fortes caigudes després de fer la volta de cop

Forta volatilitat als mercats aquest dimecres

Per

Bolsamania | 21 oct, 2020

Actualitzat : 17:52

L'Ibex i la resta de borses europees han acabat el dimecres amb fortes caigudes després de fer la volta de cop sense que en principi hi hagi hagut cap notícia que justifiqui aquest moviment. Els descensos són en la majoria dels casos de prop d'un 1%. Al selectiu espanyol, que s'ha deixat un 1,3%, fins a 6.833 punts, han destacat les retallades de PharmaMar (-6,96%), IAG (-5,29%) i Aena (-3,65%), Repsol (-3,21%), entre d'altres. En el costat positiu, només han aconseguit avançar posicions Cie Automotive, ArcelorMittal, Bankinter i Indra.

Els inversors han estat molt pendents avui a Espanya d'entitats financeres i del pronunciament del Tribunal Suprem sobre les hipoteques lligades a l'Índex de Referència dels Préstecs Hipotecaris(IRPH). L'alt tribunal no veu abusives les hipoteques amb IRPH. Però considera que sí que va haver-hi falta de transparència en la seva comercialització.

Els afectats per l'IRPH esperaven una sentència favorable que els permetés recuperar tot el que van pagar de més per aquest índex, la cotització del qual sempre ha estat més alta que la de l'euríbor. Els detalls de la sentència es faran públics els pròxims dies, amb el que caldrà esperar per saber si es retornarà els diners als afectats.

Els bancs han començat la jornada liderant l'Ibex però com la resta de valors, han acabat la jornada amb importants caigudes després del gir que s'ha vist en els mercats. Tan sols Bankinter ha aconseguit avançar un 0,17%.

A més d'aquesta cita, els inversors estan pendents dels resultats empresarials, com els d'Iberdrola, que va guanyar un 4,7% més fins a setembre. L'elèctrica ha anunciat així mateix la compra de l'estatunidenca PNM per 3.663 milions) a Espanya. Ericsson es dispara un 7% després de publicar les seves xifres, cosa que també farà Tesla al tancament dels EUA. En el pla macro, l'IPC del Regne Unit de setembre puja un 0,5%, tal com s'esperava. Així mateix, avui parlen múltiples banquers centrals. Christine Lagarde, presidenta del BCE, ha dit que l'estabilitat de preus està en el centre del treball del BCE i que "el punt òptim és una inflació baixa amb un búfer per sobre de zero". "És una molt mala idea que la inflació es torni negativa", ha afirmat.

Wall Street va acabar la jornada d'ahir en positiu. Al tancament, Netflix va publicar uns resultats que han decebut per la brusca caiguda de subscriptors després del pas de la pandèmia. La companyia cedeix un 5% durant l''after hours'. A l'Àsia també han dominat els números verds.

A l'altre costat de l'Atlàntic es continua parlant del paquet d'estímuls fiscals als EUA, ja que Nancy Pelosi ha expressat el seu optimisme respecte a la possibilitat que es tanqui l'acord de manera imminent. La bretxa entre les dues parts s'ha reduït en termes de la quantitat, amb els republicans augmentant la seva oferta a 1,9 bilions de dòlars. Així i tot, encara hi ha divisió.

Últimas noticias