L'Ibex tanca amb un avanç setmanal d'un 1,06% i aconsegueix salvar els 6.900 punts
El selectiu continua mostrant feblesa per anàlisi tècnica
Actualitzat : 17:48
La pressió baixista sobre els grans de l'Ibex com el BBVA i sobre els valors turístics, com IAG, que encapçala els valors perdedors aquest divendres, continua llastrant al selectiu, que tot i així ha aconseguit tancar en pla, però veu com se li escapen les possibilitats d'intentar un tancament setmanal per sobre dels 7.000 punts. El costat positiu seria que ha acabat la setmana amb un avanç d'un 1,06%.
Noticia relacionada
BBVA arrastra al resto del sector bancario al terreno negativo de la Bolsa españolaEl BBVA (-0,81%) centra les atencions dels curts, amb analistes i operadors que apunten a una presa de posicions baixistes pel sofriment que l'enfonsament de la lira turca afegeix al banc basc, molt exposat al país otomà per Garanti.
La divisa ha tornat a sofrir notables caigudes aquest dijous, quan ja queda un 3% i ha aconseguit el canvi inèdit de 8,655 per euro, un nou mínim històric. Enfront del dòlar, ha depassat la seva pitjor cotització de tots els temps, fins a 7,311 per cada bitllet verd. En general, el sector bancari espanyol es mou en terreny negatiu.
Telefónica (+1,17%) ha estat un dels valors que més ha pujat (ha arribat a ascendir un 1%), però no s'ho està passant gaire millor i la seva situació ha provocat que el president de l'operadora, José María Álvarez-Pallete, hagi tornat a adquirir accions de Telefónica en un moment en el qual l'acció de l'operador espanyol es troba a mínims de més de 20 anys, atorgant-li així al valor noves esperances de recuperació.
També és notícia MasMóvil, que cotitza pla, i el consell d'administració del qual considera raonable des d'un punt de vista financer, segons reitera a més l'informe de Goldman Sachs, el preu de l'Oferta Pública d'Adquisició (OPA) dels fons KKR, Providence i Cinven sobre l'operador espanyol de telecomunicacions MásMóvil valorada en 2.963,57 milions d'euros, a raó de 22,50 euros en efectiu per cada títol.
Quant a les referències macroeconòmiques, les exportacions alemanyes van registrar el mes de juny el seu major increment mensual de tota la sèrie històrica, que es remunta a 1990, després de créixer un 14,9% respecte del mes de maig.
A més, la indústria d'Alemanya, França, Itàlia i Espanya va mantenir al juny una forta tendència a l'alça després del rebot experimentat al maig en començar a aixecar-se les restriccions, segons les dades difoses aquest divendres, que encoratgen l'expectativa de recuperació a l'eurozona, després de l'històric enfonsament del PIB del 12,1% al segon trimestre. A Espanya, la producció industrial va pujar un 14% al juny però cau un 9,6% anual per la crisi i la compravenda d'habitatges va moderar la seva caiguda al 34% al juny, quart mes a la baixa.
I als Estats Units, les dades d'atur de juliol han superat els pronòstics del consens, creant 1,76 milions d'ocupacions el mes passat, per sobre dels 1,6 milions anticipats pel consens.
En el panorama internacional, el president dels EUA, Donald Trump, no dóna respir a TikTok i ha signat una ordre executiva amb la qual prohibeix qualsevol transacció o negoci amb ByteDance, el desenvolupador xinès de TikTok, a partir de 45 dies. Els EUA també és notícia ja que ha anunciat aquest dijous que retira la seva recomanació d'evitar viatges a tots els països del món a causa del coronavirus, que ha canviat per recomanacions individuals com l'emesa per a Espanya, i en aquest cas demana als seus ciutadans que "reconsiderin" la possibilitat de desplaçar-se al país.
A l'Àsia, aquesta matinada s'han conegut les dades del comerç exterior de la Xina, que va augmentar un 6,5% al juliol respecte al mateix mes de l'any passat, segons les dades publicades avui per l'Administració General de Duanes, fins a aconseguir els 2,93 bilions de iuans (420.548 milions de dòlars, 355.300 milions d'euros). La majoria de parquets del continent tanquen en vermell, amb caigudes del 0,3% al Nikkei, del 0,51% al Kospi sud-coreà i del 0,64% a l'ASX australià.