L'Ibex puja un 0,72% i trenca amb una ratxa de quatre sessions en negatiu

Aquest dimecres es reuneixen els grans productors de petroli per a analitzar el seu acord

Per

Bolsamania | 19 ago, 2020

Actualitzat : 17:49

L'Ibex ha trencat amb una ratxa de quatre sessions consecutives en vermell, tancant amb guanys d'un 0,72% aquest dimarts a 7.094 punts. El selectiu espanyol ha aprofitat l'impuls de grans valors com el Santander (+3,05%) i Telefónica (+2,41%) i també IAG (+7,09%), que ha estat el valor més alcista de la sessió.

La resta de borses europees han cotitzat en sintonia amb l'Ibex, en una jornada en la qual s'ha conegut que la inflació de la zona euro va repuntar al 0,4% al juliol i que la inflació del Regne Unit va pujar fins a l'1%. Dins de l'àmbit macroeconòmic, els inversors encara estan pendents que aquesta tarda es publiquin les actes de la Reserva Federal (Fed) i també del començament de la reunió de l'OPEP+.

Pel que fa a les actes de la Fed, que es publicaran quan les borses europees ja hauran tancat i que es corresponen amb la reunió de juliol, diuen els analistes que serà particularment interessant veure què diuen abans de la important reunió de setembre, en la qual s'espera que l'organisme anunciï novetats.

Les tensions entre els EUA i la Xina són l'assumpte que més pesa als mercats aquesta setmana. En opinió de David Madden, analista de CMC Markets a Londres, "l'enfrontament d'ara és diferent a l'era de les disputes comercials, quan el Sr. Trump feia molt més rebombori, i semblava com si volgués aparèixer atacant verbalment la Xina. Tenint en compte que ha d'afrontar eleccions d'aquí a pocs mesos, ara ha adoptat un enfocament diferent. No hi ha dubte que utilitzarà al govern xinès com l'home del sac mentre estigui en campanya electoral, però donat l'estat de l'economia dels Estats Units, és poc probable que dugui a terme cap acció massa agressiva, per temor que l'administració de Pequín pugui llançar un atac econòmic seriós".

A d'altres mercats, els inversors continuen pendents també de l'or (-2,2%; 1.967 dòlars), que ahir va recuperar els 2.000 dòlars. El metall preciós ha passat per grans canvis aquest mes, marcant un màxim històric a principis d'agost i prosseguint tot seguit a recular considerablement a principis de la setmana passada; dimecres va començar a recuperar-se d'aquestes pèrdues. Els metalls van tenir una tendència positiva aquest dimarts, amb pujades tant del coure, com la plata i el platí.

A més, el petroli Brent ha caigut un 0,31% al tancament del mercat europeu, a 45,31 dòlars, mentre l'euro s'ha devaluat un 0,26% i es canvia a 1,1899 dòlars. I la rendibilitat del bo espanyol a 10 anys s'ha relaxat lleugerament fins al 0,28%, mentre que la prima de risc espanyola puja suaument a l'entorn dels 79 punts bàsics.

Últimas noticias