L'Ibex (+1,06%) es desmarca d'Europa i recupera els 7.200 amb els primers resultats

Han presentat comptes Bankia, Endesa, Enagás o MásMóvil

Per

Bolsamania | 28 jul, 2020

Actualitzat : 17:44

L'Ibex s'ha desmarcat de la resta d'Europa i ha tancat amb un avanç del 1,06%, la qual cosa li ha permès recuperar els 7.200 punts. Un escenari alcista que es produeix després de les caigudes d'ahir i mentre s'enfronta la primera allau de resultats d'una setmana que ve cargadísima de comptes. Han publicat xifres Bankia, Endesa, Enagás, MásMóvil... A més, Telefónica ha confirmat una oferta conjunta de 2.706 milions d'euros pels actius mòbils de Oi. Així mateix, el Banc Central Europeu (BCE) ha comunicat que prorroga fins a l'1 de gener de 2021 la seva recomanació a la banca de no repartir dividends.

Moltes novetats per a un Ibex que intenta recuperar-se després de caure un 1,7% ahir afectat pels valors turístics per la decisió del Regne Unit de posar en quarantena els viatgers que vinguin d'Espanya. Aquesta dimarts ha estat Alemanya la que ha aconsellat no viatjar a Catalunya, Aragó i Navarra.

Tècnicament, el selectiu espanyol va perdre durant la passada jornada el suport dels 7.183 punts i ara està més prop del nivell clau dels 7.062 punts. "Compte, perquè si perd aquest nivell de demanda haurem de pensar en una continuació de les caigudes fins als 6.421 punts. De moment, es manté el moviment lateral", avisa César Nuez, analista de Bolsamanía i responsable de Trader Watch.

Aquest dimarts s'ha conegut a Espanya l'EPA del segon trimestre, amb un increment de l'atur de 55.000 persones, la qual cosa suposa un 1,6% més que al trimestre anterior, i eleva la taxa d'atur en acabar juny al 15,3%.

D'altra banda, als EUA, el líder de la majoria al Senat, Mitch McConnell, va revelar aquest dilluns un nou pla d'alleujament per a fer front a la Covid-19 d'1 bilió de dòlars, preparant el terreny per a les converses amb els demòcrates en un intent d'aprovar un projecte de llei. La proposta se centra en reobrir les escoles i retornar les empreses a ple rendiment, amb una retallada dels subsidis d'atur de 600 dòlars a 200 dòlars.

A l'altre costat de l'Atlàntic, avui ha començat la reunió de dos dies de la Reserva Federal (Fed). Encara que les conclusions es donaran a conèixer demà, avui s'ha avançat que han decidit prorrogar fins a final de 2020 els seus programes de préstecs d'emergència per a llars, empreses i administracions públiques.

En altres mercats, l'or ha continuat pujant en nivells de màxims històrics, fins arribar a un pic de 1.975 dòlars l'unça aquesta matinada i deixant així la fita dels 2.000 dòlars a l'abast de la mà.

Últimas noticias