L'Ibex esborra la ratxa de cinc jornades consecutives en verd però salva els 6.900

Els vaivens de l'Ibex s'han produït enmig de les contradictòries declaracions de Trump sobre els estímuls

Per

Bolsamania | 07 oct, 2020

Actualitzat : 17:59

L'Ibex ha caigut moderadament aquest dimecres (-0,38%) després de les pujades de les últimes sessions i enmig de les constants declaracions contradictòries de Donald Trump sobre el pla d'estímuls dels EUA. Aquest dimarts a la nit va dir que no volia continuar negociant amb els demòcrates. Ara ha canviat el seu discurs de nou i ha declarat que signa el pla "ara mateix" si inclou una sèrie de condicions. Anades i vingudes per part del president dels EUA, mentre que a Espanya, Pedro Sánchez ha presentat el seu Pla de Recuperació per als pròxims anys.

Dins de l'Ibex han destacat les caigudes en Merlín (-3,9%), Telefónica (-2,96%), Colonial (-2,62%) o BBVA (-2,48%), que han pressionat al selectiu. En el costat positiu, ArcelorMittal i PharmaMar han avançat més d'un 3%.

Les declaracions de Trump sobre el pla d'estímuls són el principal assumpte de la sessió i continuaran fent parlar molt les pròximes jornades quan queden poques setmanes per a les eleccions presidencials.

L'Ibex, mentrestant, es manté prop dels 7.000 punts després que aquest dimarts tanqués per sobre dels 6.900. Tècnicament, el selectiu va aconseguir acabar per sobre del buit baixista dels 6.929 punts. "Per a les pròximes jornades sembla que podríem acabar veient una extensió dels guanys fins al nivell dels 7.110 punts. No obstant això, no hem d'oblidar que la seva tendència principal és clarament baixista i que de moment es tracta només d'un rebot", adverteix César Nuez, analista de Bolsamanía i responsable de Trader Watch.

En un altre ordre de coses, el primer ministre del Regne Unit, Boris Johnson, va aprofitar el seu discurs d'aquest dimarts a la conferència del Partit Conservador per anunciar nous plans per a projectes d'energia eòlica, i va reiterar que el seu Govern ha posat en marxa polítiques per a ajudar a l'economia en aquests temps difícils. Johnson va deixar clar que el Govern no proporcionarà un paquet d'ajudes extremadament generós per sempre.

El president de la Reserva Federal (Fed), Jerome Powell, va dir ahir que ara no és el moment adequat per modificar la política monetària. "El Sr. Powell vol mantenir les eines d'emergència fins que estiguin segurs que estan fora de perill. El responsable de la política monetària dels EUA continua veient una pressió a la baixa sobre la inflació a nivell mundial", expliquen els experts de CMC Markets.

Aquest dimecres ha tornat a parlar la presidenta del Banc Central Europeu (BCE), Christine Lagarde. "Hem de protegir-nos contra la retirada prematura d'aquestes mesures de suport", ha advertit la responsable del BCE.

Ha subratllat que el paquet de mesures implementat per les autoritats nacionals, europees i el BCE han contribuït a evitar una recessió encara més profunda i una crisi de crèdit que hauria deixat profundes i duradores cicatrius en l'economia.

A més, la dada més rellevant en el calendari macro seran les actes de l'última reunió de la Fed. Els comentaris més recents del banc central dels EUA suggereixen que s'acontenta amb mantenir les taxes prop de zero fins a 2023.

Últimas noticias