L'Ibex (-1,62%) estén les fortes caigudes del dimarts i perd els 7.400 punts
El selectiu espanyol no aconsegueix estabilitzar el rumb
Actualitzat : 17:58
Hi ha dubtes al mercat. Dubtes sobre si els rebrots de coronavirus empitjoraran, dubtes sobre si la recuperació econòmica serà en forma de 'V' o bé més lenta i dolorosa, i dubtes sobre si les empreses sorprendran amb una temporada de resultats del segon trimestre fins i tot més dolenta del que ja es preveu. Aquests dubtes no deixen que les borses es moguin a l'alça amb tranquil·litat i pas ferm, i les anades i vingudes s'estan convertint en una constant aquests últims dies.
Europa va tancar la sessió d'ahir amb fortes caigudes després de les importants pujades del dilluns, un curs que ha prosseguit aquest dimecres. L'Ibex ha caigut un 1,62% i ha perdut els 7.400 punts; en algun moment fins i tot han perillat els 7.300. Wall Street també va tancar en vermell ahir, com ho ha fet l'Àsia aquesta matinada, excepte els índexs xinesos, que han tornat a pujar.
Amb tot, l'Ibex té el seu primer suport als 7.062 punts i la primera resistència als 7.663 i continua movent-se entre aquests dos nivells sense decantar-se per l'una o l'altra direcció amb claredat.
El vicepresident del Banc Central Europeu (BCE), Luis de Guindos, ha parlat i s'ha mostrat optimista sobre l'evolució de les dades macro de maig i juny, i ha indicat que conviden a pensar que el creixement se situarà per sobre del que es preveu.
A més, Rishi Sunak, Canceller d'Hisenda del Regne Unit, serà avui el centre d'atenció, ja que anunciarà un "pla d'arrencada" al Parlament britànic per impulsar l'economia. Alguns dels programes que comunicarà ja han estat avançats. També relacionat amb el Regne Unit, cal assenyalar que els negociadors del Brexit van mantenir converses aquest dimarts. El primer ministre britànic, Boris Johnson, ha advertit a la cancellera alemanya, Angela Merkel, que Regne Unit està disposat a continuar sense un acord comercial si la UE no es compromet, però que el Regne Unit segueix compromès a treballar de dret per arribar a un acord.
D'altra banda, les mirades es dirigeixen aquest dimecres a la trobada entre el president del Govern, Pedro Sánchez, que rep el primer ministre italià, Giuseppe Conte, en una reunió per debatre el Fons de Recuperació europeu i potser també sobre la candidatura de Nadia Calviño a la presidència de l'Eurogrup.
Finalment, aquest dimarts, el vicepresident de la Reserva Federal, Richard Clarida, va dir que l'organisme pot fer més per contribuir a la recuperació econòmica. "Hi ha més que podem fer si és necessari", va apuntar. Recordem que la pròxima reunió de política monetària de la Fed és el 29 de juliol.